Koda za priznanje spolov s pomočjo Auto-korelacijo v Matlabu

• Thread starter Kashyap Cherukuri
  • Start date
K

Kashyap Cherukuri

Guest
To je še ena številka, ki sem jih napisal za priznanje spolov v Matlabu. Imam priložen datotek. [PRILOŽITE = config] 59385 [/ PRILOŽITE].

Velika številka, saj veš, svojo pot okoli Matlab. To ne deluje na mojem računalniku, čeprav. To pravi, da "ne more prepoznati. Poskusite govoriti počasi." Ampak jaz mislim svoje svoj mikrofon, ker je časovno domeno parcela razkriva velik prehodni na začetku vsakega posnetka. Bom, da je videti skozi to, ko sem dobil več časa, ker sem tako želijo izvedeti, kako se uporablja avtokorelacija ... Ne razumem, kako lahko pokaže, da je spol.

Velik prehodna na začetku ni pomembno veliko. Avtokorelacija je bil uporabljen, če želite izvedeti temeljno frekvenco govornega signala. Temeljna frekvenca moškega in ženskega glasu razlikuje. Temeljna frekvenca moškega glasu je običajno med 80 in 155Hz, medtem ko so žensko je med 165 in 255Hz. Preizkusite to povezavo [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_frequency] Voice frekvenca - Wikipedija, prosta enciklopedija [/url]

Ah ok sem odkril, če sem hum namesto govorjenja deluje pa veliko bolje. Mogoče moj naravni govor samo ima preveč smole modulacija za to, da ročaj.

To je še ena številka, ki sem jih napisal za priznanje spolov v Matlabu. Imam priložen datotek. [PRILOŽITE = config] 59385 [/ PRILOŽITE].
Jaz sem trenutno počne podoben projekt in želim, da zdaj tak pristop, ki je uporabljena v tukaj. Delam to v mojem času vmesnik strojne opreme in uporabo ATMEL mikrokrmilniška je programirana v jeziku skupščine. Res res rad vedel, kakšen pristop skupaj s strojno opremo stvari, ki ste ga uporabili, ker tukaj zadnjem mesecu sem iskal način za zmanjšanje kompleksnosti svoj ', vendar ni mogel najti. Hvala in ja, tvoja koda izgleda super!

Da trav1s. Glas daje sam ton. Z drugimi besedami glas ni nič drugega kot ustvarjanje zvoka z enim frekvenco, medtem ko govori proizvaja zvok skozi spekter frekvenc. Tako bi glas dal boljše rezultate

Ali lahko uporabim svojo kodo za naš projekt?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back