Kateri so točni, HFSS ali CST?

F

fishyxl

Guest
Hi moji prijatelji:
Imam namen valovodnega Polarizator z vijaki.Ko sem optimističen z HFSS in dobil satisfacory rezultat, sem se odločil za uporabo CST preveriti rezultate.Toda simulacija je izkazalo, da so VSWR in amplitudo prenosa pravilno, vendar faza razlika je 104 stopnja (medtem ko je v HFSS je 90 stopnja).Upam, da bom lahko dobite nasvete in izkušnje, ki je zanesljiva programska oprema?
Hvala lepa!

Vaši rezultati bodo odvisni od števila očes, ki za simulacijo.Preveri to.

način, kako določiti robne pogoje v dveh s / w je drugačna .. tudi jaz svetoval, da temeljito preverite njih.Obe softwares so dobri in točni.

V HFSS, ko simulira valovodnega del, ni treba določiti mejni pogoj.Kaj pa CST?Nisem zelo seznanjeni s tem, moči vi izročiti mi nekaj nasvetov ali primerov?

Hi fishyxl
Mislim, da hfss je bolj natančna pri izračunu S parametre vodnega strukturi.Ko sem simulacijo anteno, lahko dobim natančen vzorec v HFSS in CST-MWO, vendar pri izračunu S parametrov, HFSS je boljše kot CST.
S spoštovanjem!
caocao

Ko sem bil simuliranje papirja v IEEE (Žal mi je, sem pozabil ime papirja, vendar so irisov eplliptical), VSWR in apmlitude srečal z literaturo, vendar faza razlika je 80 stopnja v HFSS whilte je v 90degree CST.Can you help me za spopadanje s tem?
Hvala lepa!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back