kako zmanjšati hrup?

Y

yviswanathbe

Guest
Živjo,
Sem naredil navadno vezje za zaznavanje toka od napajanja z uporabo ADC0804 in AT89S8252 mikrokrmilniška in OP07 operativnih ojačevalnik.

I so dvojne ponudbe (5, -5 V), da OP07.

Vse je v redu, vendar ADC ne daje pravilne vrednosti.
To je, če je trenutna 10A, ADC bo prikazal FF kot na vezje in izračunov.

Ampak moja ADC enega, ko se daje FF in naslednjič, ko se daje nekatere druge vrednosti, je vrednost ni konstantna.

Verjetno nekaj valovanje ali hrupa in potrebo po zmanjšanju.
Če je tako, prosim pomagajte mi, kako zmanjšati Mreškati v vezju?Thanks in advance.
viswanath

Če je vaš trenutni Senzor je povezan preko kabla ali žice, poskusite narediti nekaj ovinkov tega kabla okrog feritnim Toroid s prepustnost, ki ustreza vaši frekvenci.Ustvarja skupne način zaduši in lahko pomagajo.

Živjo,
Hvala za odgovor.
Sem ne uporabljajo trenutne senzor tukaj.

Sem že priključen na električno napajanje iz serije za obremenitev z uporabo 75mV, 10A ranžiranje.
In jaz sem razdelujejo Skretnica input uporabo OP-AMP.This Amplified napetosti i am daje ADC in merjenje digitalnih vrednosti skozi Serial Port uporabo mikrokrmilniška.

Ta OP-AMP zahteva dvojno oskrbe, tako da sem dala 5, -5 V powersupply na moji ladji, jaz ugibati v tem oddelku, valovanje lahko povzroči ...
Želim, da bi zmanjšali to valovanje ali hrup ...

Hvala,
viswanath.

Lahko obstaja veliko razlogov in se lahko ne le enega.Moraš jo analiziramo vezje in razporeditev.Težko je reči nekaj bolj podrobnih brez takšne analize.

Post tokokroga povezanih trenutnega zaznavanja oddelku.

Adijo
Powermos

nadzora 4 odgovarjanje tu sem tudi imel isti problem.
To je napajalnik noise.I f nekdo lahko objavljajo vezja za reduse napajalnik hrupa (COM Način in diff mode) je veliko pomagal tudi jaz ..

Napajanje hrupa so lahko posledica injicirajte hrupu iz omrežja in hrupa izgradnjo od napajalnika samega.Če je napajalnik je stikalo način lahko ste, da dodate filtriranje na izhod za ustavitev hrupa na preklopne frekvence, če je hrup prišel iz omrežja vrstico v oskrbi lahko dajo nekaj filtriranje od glavne pred oskrbe vložek, skupna tuljava način bi moralo biti dovolj.

Adijo Powermos

Si dal napajanja na področje uporabe in pogledal za ac valovanje, 60Hz v NP in 50Hz v Evropi?Ali ste priključeni na ADC vezje do DC baterije ponudbe, da vidim, če je Mreškati je še vedno tam?Ker če je ni na baterije ponudbe, potem je očitno, da DC je vožnja na odmev na AC napajalnik input.

Imel sem inštruktorja povej mi leti, da je tiho DC napajalnik je resnično umetnost, da bi na podlagi količine.Ko je tekel za elektronsko poslovanje je rekel oni prenehati poskušam narediti lastno napajanje in pravkar šel ven in kupil tisti so vedeli delali.Zakaj?Ker je večina težav, s katerimi se je z opremo, ki se prodajajo in se vrnil na hrupnem napajanja.

Lahko ga tudi spominjati deranja po sobi več kot enkrat v naših laboratorijih, da se naslednjič, ko ga je imel, da bi nekdo z laboratoriju, kjer je problem izkazalo, da je signal jahanje na 60Hz napajalnik "odmeva" che ne idiot .
Jaz sem še vedno preveč prepričan, zato sem opravil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back