Kako za izvedbo 12 bitov fiksne točke predstavništvo v Matlab

S

scdoro

Guest
hi all,

imam vprašanje tukaj in jaz sem končal s prvim delom o oblikovanju pasovni filter s pisanjem matlab skript.

WP2 = 0,5 * pi;
WS2 = 0,6 * pi;
tr_width = min ((WP1-ws1), (WS2-WP2));
M = Obložite strop (6,6 * pi / tr_width) 1
n = [0:1: M-1];
wc1 = (ws1 WP1) / 2;
wc2 = (WP2 WS2) / 2;=ideal_lp(wc2,M)-ideal_lp(wc1,M);

hd
= ideal_lp (wc2, M)-ideal_lp (wc1, M);
w_ham = (Hammingov (M)) ";
h = hd .* w_ham;
[db, mag, PHA, GRD, w] = freqz_m (h, [1]);
delta_w = 2 * pi/1000;
Rp =- min (db (wp1/delta_w 1:1: wp2/delta_w))% Dejanska passband Mreškati
Kot =- krog (max (db (ws2/delta_w 1:1:501)))% Min stopband dušenje

% Plots
podploskev (2,2,1), kljunu (n, hd), title ( 'Ideal Impulse Response)
os ([0 M-1 -0,4 0,5], xlabel ( 'n'), ylabel ( 'hd (n) ")
os ([0 M-1 -0,4 0,5]), xlabel ( 'n'), ylabel ( 'hd (n) ")
podploskev (2,2,2), kljunu (n, w_ham), title ( 'Hammingov Window ")
os ([0 M-1 0 1,1]), xlabel ( 'n'), ylabel ( 'w (n) ")
podploskev (2,2,3), kljunu (n, h), naslov ( "Dejanska Impulse odziv")
os ([0 M-1 -0,4 0,5]), xlabel ( 'n'), ylabel ( 'h (n) ")
podploskev (2,2,4); ploskvi (w / pi, db), os ([0 1 -150 10]);
Naslov ( "Obseg odgovor v dB '), grid;
xlabel ( 'frekvenca v enotah pi'), ylabel ( 'decibelov')
____________________________________________________Jaz sem zaljubljen v poskusu, da nadaljuje z drugim delom.

Qn1) kako delati jaz nadaljuje 2. del o določitvi 12 bitov določene točke predstavitev filter koeficientov.

Qn2) in kako delati jaz parceli velikosti odziv filtra določene točke v Matlab?

Prosim pomoč.

hvala

s spoštovanjem
scdoro
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Hi scdoro,

Če imate dostop do določene točke sveženj matlab.Nato lahko uporabite fi () funkcijo za vhodni signal, izhodni signal, in koeficienti filtra.S fi () funkcijo, ki jo lahko določite tudi, koliko določene točke, kar potrebujete za problem in kako je treba zaokroževanje izvesti.

najboljši

Okie.hvala za vodič.

Mislim, da mi pomaga, da spoznajo toolbox.i design filter parcelo določen filter točke in originalni filter na isti odgovor obseg graf in sem dobil to povzročilo v priponki.Zdi se, da so zelo podobni med seboj .. razen izkrivljanja v fiksnih filter točke.

Kaj to pomeni, da o rezultatih?Je to naj bi se pravi izhod?

hvala

Živjo,

iz vaše številke se zdi, da filter izvajanje z uporabo 12-bitno fiksne točke več ni, da je drugačen, kot je plavajočo vejico številko.Nisem preveril sem tudi jaz, ne more upravičiti ali je vaš rezultat je pravilna ali ne.

Samo začeti igranje okrog s fiksno točko več, to je zmanjšanje določeno točko številka in rezultat bi moral dobiti najhujše.

najboljši

Imam skript Matlab, ki ustvarja ROM za uporabo v VHDL projekt.To šele ustvari jelka filter, s fir1 funkcijo, nato pa koeficienti so binarized in ROM datoteka ustvarjena.Morda vam pomagajo razumeti, kako je binarization storiti.
You cand več parametrov, kot so filter za, število bitov, s katerim koeficiente, itd Skoraj vsi komentarji so v španščini, ker sem iz Mehike, pa sem spremenil nekatere od njih v angleščini, da ga lahko uporabljate.
Ta skript ustvari datoteko z imenom ROM_FIR.vhd, ki je VHDL opis ROM koeficientov.Če nimate VHDL editor še vedno lahko odprete v urejevalniku Matlab ali v katerikoli drugi tekst urednik.
S spoštovanjem,

Ulises

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back