kako v spremeniti sinusni signal z 100mV Vpp na kvadratni val z železnice na železnico?

T

turtlewang

Guest
Pozdravljeni vsi, Želim pretvoriti uro sinusni signal za kvadratni val uro. Sinusni signal je ura signal, ustvarjen s off-chip signal generator. To je frekvenca je 2.5GHz, to je od vrha do vrha vrednost je 100mV. Želim oblikovati vezje za pretvorbo to clock signal, da kvadratni val z železnico na železnico. Potem bom uporabil to kvadratni val na uro moje CMOS vezja. Moja proces vozlišče je TSMC 0.18um. Ali kdo ve, kaj je skupna arhitektura v ta namen? Ali lahko kdo priporoči mi nekatere materiale? Hvala vnaprej!

Uporabite komparator za pretvorbo sinusnega vala na kvadratni val. Lahko določi prag, ki temelji na obratovalni ciklus, ki ga želite. Fix nihanja primerjalnega temelji na vrha do vrha signala, ki ga želite.

Hvala Srinivasan, Ali obstaja kakšen drug način za to delo? Zato, ker se mi zdi nekaj komercialnih chip ne uporablja komparator.
Uporabite komparator za pretvorbo sinusnega vala na kvadratni val. Lahko določi prag, ki temelji na obratovalni ciklus, ki ga želite. Fix nihanja primerjalnega temelji na vrha do vrha signala, ki ga želite

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 08:58. - --------- Prejšnja objava je ob 08:42 ----------</span></span>
Nekaj vezje, ki generira prag napetost je potrebna, če uporabim primerjavo, da to storijo delo. Ker je vhod ura je razlika, želim uporabljati neke vrste ojačevalec za to delo. Toda zdaj, nimam ideje, kako to storiti.
Thanks Srinivasan, Ali obstaja kakšen drug način za to delo? Zato, ker se mi zdi nekaj komercialnih chip ne uporablja komparator.

Hranjenje 2,5 GHz kvadratni val s CMOS IO standardom, ni resna možnost. Moraš nastanku na čipu. Izraz kvadratni val, je vprašljivo za 2,5 GHz uro anyway. Boste pa pričakujejo neke vrste zaokroženo trapeza. Iz različnih razlogov, bi si želeli uporabiti nizko napetost razlika signalizacijo na uro. Pričakujem 2,5 GHz polno napetosti gugalnica clock input zveni kot popoln oblikovanja slepo ulico.

Ker je ura tako hitro, je težko, da jih predvajajo na ravni PCB. PCB parazit je tako velik.

Da, želim ustvariti 2.5GHz kvadratni val na čipu. Generacija temelji na sinusni signal, ki se napaja off-chip. Sinusni signal je nizka gugalnica signal, ki je od vrha do vrha vrednost je 100mV.
Hranjenje 2,5 GHz kvadratni val s CMOS IO standardom, ni resna možnost. Moraš nastanku na čipu. Izraz kvadratni val, je vprašljivo za 2,5 GHz uro anyway. Boste pa pričakujejo neke vrste zaokroženo trapeza. Iz različnih razlogov, bi si želeli uporabiti nizko napetost razlika signalizacijo na uro. Pričakujem 2,5 GHz polno napetosti gugalnica clock input zveni kot popoln oblikovanja slepo ulico.

Bodisi razlika ojačevalnik (za razlika clock signal) ali samo pristranski inverter (za eno končalo). Dodatne pretvornikov za povečanje ravni.

Amplituda (od vrha do vrha 100mV), je tako majhna. Self pristranski inverter morda ne bo v redu.

Self pristranski inverter morda ne bo v redu.
Ni problem inverter vezje kot tako, mislim. Ampak praktično, tla bounce resno interfers z majhno napetostjo. Iz tega razloga, razlika ojačevalnik je očitno bolje. Predvidevam, da se lahko rešitev najdemo v večini oblikovanju IC besedilo knjige.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back