kako v dešifrirati IR daljinski upravljalnik

P

Pishty

Guest
Moj prvi post didnt zaslužiti poljuben odgovor, vendar upam, da tega problema ni nekdo, ki mi lahko pomaga. Moram dešifrirati oddaljeni controll.I v zvezi svoj IR sprejemnik za osciloscope in se zavzemali Buton iz daljinskega upravljalnika. Na zaslonu sem dobil signal s 32-bitno. sem, da ugotovimo, pakete, da signal, potem jaz premestitev naslov bitov, ker jaz šele potreba ukaz paket. To je teorija praktično nimam pojma, kako naj naredim to. sem lahko uporabite vse tipe daljinskega upravljanja, temveč s Sony ali Philips, da bi bilo lažje zame, da se opredeli ukaze za mikrokrmilnik. rabim namig o pristanišču i treba uporabiti, ker hcs12x podpira le logična "1" in "0", na mnogih je ports.So če kdo ve kaj o programske opreme ali katero koli drugo idejo za ta problem, prosim odgovor.

Kako hočeš, da to stori, z računalnikom ali mikrokrmilnik, ali oboje?

Obstaja veliko vezja za 8051 ali AVR mikrokrmilniki, ki se povezujejo na serijska vrata in prikazati ukaz terminal.Ti bi morali graditi strojno opremo.

Jaz sem poskušal narediti to withs HCS12X mikro krmilnik, in to je, če je problem, ker jaz vekanje odkriti poljuben vezje ali programske opreme za to tipe mikrokrmilnikov i že zgrajena hardwer.Našel sem intresting tutorski naprej www.ustr.com za sprejemnik IR in sem naredil nekaj sprememb, da ga.Delam prejmejo odgovor mikrokrmilnik, sem uspel luči LED vtisne na daljavo problem nadzorom.Evropski je to jaz dont znanje kako v dešifrirati signal iz daljinskega upravljalnika, da imajo več ukazov.

Najlažji način za to bo treba uporabiti in prekine.Pri prvi bit je nakazala vaš prekiniti bodo izpolnile in boste lahko potem dešifrirati bitov, ki jih volišč pristanišče, v določeni pogostosti.Ko število bitov je potrebno pridobljeno lahko nastavite zastavo, "je bil signal dekodirajo" je prebral in nato vrne iz prekinitev.Upam, da to počnete v C in ne ASM

hvala za odgovore, ampak na žalost th sem rekel, da nimam možnosti, da zaključimo s tem imam samo še en dan in to je veliko kodiranja storiti Ewen v c.: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back