Kako ustvariti govor na PIC?

T

Trizas

Guest
Živjo,

Sem oblikovanje sistema za telemetrijo.Rabim sistem poročanja v celoti odčitkov prek modema in / ali na demmand povzetek "glas" v osnovni sklop telefon (je zahtevek, ki ga sended ukaz DTMF).
Glas menjalnik bodo številke in zelo malo besed kot "max" "min" povprečna "itd

Bolan 'uvaževati vaše predloge glede na preprost rešitev v skladu s svojo izkušnjo.
Možnosti jaz sem s katerimi se sooča, so za uporabo preprostih systetizer glas IC (?) Ali S / W.
PIC je dejansko uporabljena, 16F877A.

Thans vnaprej

Lahko uporabite preprost 8 bitni PCM kodiranja z u ali kodiranja, ali popolnoma brez njih (prerecorded spech kakovost za konstantno nizko Dinamic območju govor bo v redu kakovost wihtout kompresijo).Ali se lahko gredo še dlje, da obkladek do shranjenih podatkov in uporabo ADPCM do 16 kbit / sec tečaja (pogled ATMEL ntoes zahtevek za imlpementation).Ampak, da potrebuje več CPU zmogljivosti in to je zelo pomembno, če se bodo uporabljali v majhnem obsegu MCU.Lahko dodatno zmanjšanje hitrostjo prenosa podatkov (znesek rom shranjenih govora) do približno 4-8 kbit / sek z uporabo glasovnih Linearno predvidevanje codec (izvorne kode na voljo ustreznih standardov mobilne), vendar pa zahteva veliko bolj cpu zmogljivosti.

PIC morajo ravnati tudi prva 2 od omenjenih metod - ADPCM in PCM kodiranja.

Trizas,

poglej moj post tukaj:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=98653&highlight=adpcm

s spoštovanjem

Vesolje za raziskovanje zame.

Vrnil se bom z več vprašanji (brez dvoma).

Hvala Artem & C-Man.
S spoštovanjem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back