Kako uporabljati printf za prikaz amessage v LCD?

B

btminzon

Guest
Zdravo ljudje!Jaz sem v razvoju, aplikacijo, ki uporablja LCD 40x4.Sem napisal kodo za prikaz sporočila, dal drugih pisnih napotkov byte-to-bajt.Ampak se toliko kodo in somuch čas za to.Sem videl v kodo kdaj nazaj, z printf funkcijo, vendar jaz ne vem, kako voziti besedilo os printf funkcijo in moje LCD logike.Rad bi le uporabiti printf, namesto wrtitting byte-to-bajt.Ne vem, če je bilo jasno, v moji dvoma .... Če kdo razume moj problem, in vedo, kako pomagati mi, prosim, sem se zelo thankfull!

s spoštovanjem

Živjo

Verjamem, ki ga uporabljate mikrokrmilniška poslati besedilo.in rabiš IDES kot KE! L ali MP1AB ....

To ime funkcije ni treba printf (samo svoje ime).Lahko ustvarite svojo funkcijo, in pošlje niz, ki se prikaže na funkcijo.Funkcija lahko imajo vse potrebne zamude in vse to.

Samo odprite program enkrat in jo lahko uporabite za kateri koli program, ki ga želite (neke vrste knjižnica)

kannan.k

kannan.k wrote:

ŽivjoVerjamem, ki ga uporabljate mikrokrmilniška poslati besedilo.
in rabiš IDES kot KE! L ali MP1AB ....

Mislim, da je najboljši način je, da napišete novo funkcijo putchar (se ga uporabi printf).Katera naredi lowlevel proizvodnja en znak na LCD in povečuje mesto.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back