Kako uporabljati Okolje Spremenljivka v VHDL testbench

O

omara007

Guest
Zdravo folk

Poskušam prebrati testvector iz moje VHDL testbench za vožnjo z uporabo simulacijo NC na linux.Hočem, da bo kazala na testvector datoteke uporabljajo spremenljivko okolja, da bi moj testbench portable, vendar, ko poskušam zbrati, da testbench uporabo NC, dobim napako, da je spremenljivka okolja ni priznana.Glede na to, da spremenljivko okolja del datoteke povsod drugje ..da, kako bi rešili to težavo, da bi lahko uporaba okolju spremenljivk znotraj VHDL testbenches na Linuxu?S spoštovanjem

Morda boste lahko zagnali NC-VHDL iz notranjosti skript in uporabo spremenljive ta način.
Last edited by gliss
29. junij 2006 0:00, edited 1 v času celotnega

I učinkovito vodil NC iz skripte ..vendar jaz imeti testbench napisane v VHDL in želim uporabiti spremenljivko okolja znotraj VHDL tudi ...do točke na lokaciji v testvectro ..To je bil uspešen pri uporabi ModelSim pod okna ..vendar z NC, ne more priznati spremenljivk okolja v VHDL ..se lahko priznajo samo okolje spremenljivk znotraj skripte ..

kakršnih koli predlaganih rešitev?

Jaz sem verilog uporabnik, zato sem uporabo "vključim v svoj kod.

kaj je treba storiti, je, iz kraja, kjer se je testbench, kraj testcase se imenuje,
in sicer

ob predpostavki, testcases se pod "/ simulacija / testcase" directory in testbench je v "simulacija / testbench" direktorij, je način, da klic testcase iz testbench je

"vključujejo" .. / testcase / test_name.v "

Nisem prepričan, če je podobna stvar, je mogoče v vhdl.bo našel in vas obvestili.

Poskušal sem opredeliti moje spremenljivke v hdl.var, vendar še vedno, ko sem sklicevala simvision ne more priznati isto spremenljivko ..čeprav hdl.var se glasi pravilno in debugging je hdl.var ko pravi, da je prepozna spremenljivke.

je treba dodati spremenljivke v posebni skript za ncsim?..in kako?

omara007 wrote:

I učinkovito vodil NC iz skripte ..
vendar jaz imeti testbench napisane v VHDL in želim uporabiti spremenljivko okolja znotraj VHDL tudi ...
do točke na lokaciji v testvectro ..
To je bil uspešen pri uporabi ModelSim pod okna ..
vendar z NC, ne more priznati spremenljivk okolja v VHDL ..
se lahko priznajo samo okolje spremenljivk znotraj skripte ..kakršnih koli predlaganih rešitev?

Moram nekaj storiti, kot je to VHDL testbench datoteke:

#######################################

file_open (input_file "$ STIM / testvector.txt", read_mode);

#######################################

input_file, kjer je prijavljena v postopek obravnave, kot je ta:
file input_file: text;

in $ STIM je spremenljivka okolja = pot do imenika, pod katerim sem dal moj testvector.txt datoteke.
Vsakdo lahko postavite testvector datoteke kjerkoli hoče, in samo spremembe v spremenljivko okolja v svojo novo pot.Vse spremenljivke okolja, so zbrani v ločeni datoteki, odpremljeno s projektom directory in je potreben, da se nabavljal v primeru nekdo bo izvajal simulacijo.

PS Kaj sem hotel narediti zares uspešni pod ModelSim Windows ..Zdaj, moj simulator je NC teče pod RHEL 4.Ne vem, kako to storiti v skladu z novim razvojem okolja.

Upam, da sem jaz jasno ..

Čakam na vaše prispevke

Živjo,
Vaša zahteva / Namen je jasen, vendar glede na to, da si sami so opazili, da je način, da pristop ni združljiv preko orodja / platform,
kaj pa rahle spremembe v načinu, kako boste dosegli enake?

1.Imate $ STIM da uporabnik pred vožnjo SIM.
2.Trenutno uporabljate da znotraj VHDL kot danes.

Kar sem predlagal je:

1.Vi preprosto uporabo lokalnih pot do datoteke, brez $ STIM znotraj vašega VHDL kodo.

2.Vprašaj uporabnika za vzpostavitev $ STIM / testvector.txt povezava do lokalne datoteke pred vožnjo SIM.(To itak počne v prejšnjem kot tudi, glejte korak # 1 zgoraj).

Nisem prepričan, če izgubite nobene prožnosti, če vam ga na nov način, ne vidim enega.

Ajeetha, CVC
www.noveldv.com
New Book: pragmatičen pristop k VMM sprejetje 2006 ISBN 0-9705394-9-5
http://www.systemverilog.us/

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back