kako uporabiti e-parameter za označevanje vedenja RF?

N

nathan80

Guest
Hie, nisem inženir RF.ampak rabim nekaj informacij o e-parameter.

Prebral sem na več nosilcev PCB zahtevek ugotavlja, da lahko karakterizirajo ravnanje RF PCB (v celoti vgrajena z vsemi deli) z e-parameter.

Trenutno imam vrednotenje krovu vgrajena z vsemi deli (vse komponente so visoke frekvence).Die (IC), je bila tudi žica vezana na krovu.Preveril sem oviranja sledi na vozilu in so jih potrdili 50 ohms input impedance z uporabo TDR sondiranje.

Uporaba Visokoregalni, sem lahko pridobijo S parametri (S11, S22, S12, S21).
Po pridobivanje vrednosti, kako lahko jaz karakterizirajo ravnanje Rf komponent v PCB.Ali lahko kdorkoli izročiti mi idejo o tem, kaj je mogoče storiti z uporabo analize, s parametrom.Z drugimi besedami, želim vedeti, kako uporabiti e-parameter in za kaj ga uporabljamo?

Živjo

In short term:
S11 in S22, je razmislek koeficientov.To so merjeno od točke, kjer povežete cabels iz Visokoregalni.Rekli ste, če se ujema z vašim vezje, to običajno 50 ohmov.On Visokoregalni pošlje v valov (moči) in measrure koliko se vrača (odraža).Razmerje teh dveh določa, S11 in S22.Za dobro tekmo je treba to nizko ali v DBS je treba na področju najmanj <-10 dB.

S21 je prenos iz pristanišča 1 do pristanišča 2.To je običajno dobiček naprave glede na to, kako povežete Visokoregalni.Ta deluje tako, da pošlje val se v deviceand merjenju proizvodnje.Če measruring amplifier to mora biti večja od 0 dB.

S12 je isto samo v obratni smeri.

S-parametri se lahko uporabi tudi za izračun stabillity naprave.

Razlog za uporabo e-parametrov je dejstvo, da je težko pri visokih frekvencah za ugotavljanje celotne trenutne in napetosti na črti storiti, da bi distribucijske narave teh, kar lahko privede do stalnega valov.S-parametri nanaša incident in odraža valovi v pristanišču.

Jaz bi res priporočam, da si v Pozar ali Gonzalez za podrobno razlago.

S spoštovanjem

živjo,
S-parametri nujno opredeliti odziv vezja.Za 2 port vezja (en izhod in en vhod) so 4 S-parametri, imenovana S11, S21, S12 in S22.SIJ je opredeljen (v dB), kot je moč, ki pride ven iz pristanišča, i signal, ko vstopa v pristanišče, ki ga j pa vseh drugih pristaniščih, kot j (tudi i) ujemajo (za preprečitev odbojev).
na primer ojačevalnik, ki je dva naprava pristanišče, S21 bi se naprej frekvenčni odziv (Gain v osnovi).S11 in S22 vhod in izhod ujemanja (ali input in output vrniti izgube, saj "kaže, odraža moč).S12 je zelo nizka v ojačevalnik.
Za popolne informacije o Sparameters nanašajo na
Požar, D., "Microwave Engineering".To je pošteno uslužen.
upanje to pomaga
s spoštovanjem

Živjo,

Kot naši prijatelji rekel pred menoj S parametri zelo pomembno in včasih samo parameter za razpravo o tem v tokokrogih RF.

O S Parametri dobim papir, se bo sklenila, da na splošno!

S spoštovanjem
David

to see
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=286620 # 286620

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back