Kako simulira SFDR od 12-Bit DAC

W

waosai

Guest
Hočem, da moj test DAC's SFDR spec v Hspice.
The spec.na DAC je: 125-MHz/12-Bit
Nekdo mi uporabljajo naslednje razmerje do setup moje FFT analizo v hspice:
np * Tck = Tsig * N
če je np vzorčenja točk z vrednostjo
1.024 običajno; Tck = 1/125MHz je obdobje uro; Tsig je obdobje Sinusni val; N številke signala (N, morajo biti čuden).
Nato z uporabo FFT izjavo v hspice:

..................................
. Param N = 99
. Param np = 1024
. Param fck = 125E6
. Param Tck = 1/fck
. Param starttime = 100n
. Param stoptime = 'starttime np * Tck "
. FFT proti (out) = np = od 1024 do starttime = stoptime
......................................

Kdorkoli mi lahko pove, ali se zgoraj navedene izjave je v redu?
In drugo vprašanje.Lestvica tokokrog je zelo velik.Torej je potrebno veliko časa, da zaključijo s simulacijo za hspice (približno dva tedna na mojem računalniku, ki uporablja hsim).Ali obstaja način za reševanje tega problema?

waosai wrote:

Hočem, da moj test DAC's SFDR spec v Hspice.

The spec.
na DAC je: 125-MHz/12-Bit

Nekdo mi uporabljajo naslednje razmerje do setup moje FFT analizo v hspice:

np * Tck = Tsig * N

če je np vzorčenja točk z vrednostjo 1.024 običajno; Tck = 1/125MHz je obdobje uro; Tsig je obdobje Sinusni val; N številke signala (N, morajo biti čuden).

Nato z uporabo FFT izjavo v hspice:..................................

. Param N = 99

. Param np = 1024

. Param fck = 125E6

. Param Tck = 1/fck

. Param starttime = 100n

. Param stoptime = 'starttime np * Tck "

. FFT proti (out) = np = od 1024 do starttime = stoptime

......................................Kdorkoli mi lahko pove, ali se zgoraj navedene izjave je v redu?

In drugo vprašanje.
Lestvica tokokrog je zelo velik.
Torej je potrebno veliko časa, da zaključijo s simulacijo za hspice (približno dva tedna na mojem računalniku, ki uporablja hsim).
Ali obstaja način za reševanje tega problema?

To je dober nasvet.Vendar pa sem tudi na vprašanja.
(1) V čem je pomen "boljše rezultate" in kako se določi vrednost np?
(2) Zakaj bi morala biti glavna N število?Če Fin / (vzorčenje freq) = 4, np = 4096, torej N = 1024?Kako je glavno številko imaš?

Thanks a lot!

Oprosti, ker nisem angleščina native
moja angleščina ni tako dober, lahko razložim
PDF je sklicevanje na to
lahko vam lahko pomagajo

http://www.analog.com/UploadedFiles/Associated_Docs/495568568Section8.pdf

Osnovna ideja je, da so np * Tck = Tsig * N leži v tem, ko so NP samping točk, skupni čas np * Tck, in signal bo moral izkušeni N celotne cikle.Zelo pomembno je, da so celo podatkov cikli, drugače spektralnih puščanja se bo zgodilo v FFT analizo.

np ponavadi je treba moč 2, ker je FFT intrinzičnih characterics.Za določitev Tsig, lahko uporabite dva načina:
(1) Nyquistova frekvenca: ko si rekel, da je vaš DAC lahko dela s 125M vzorčenju, to pomeni, da za podatke, frekvenco do Nyquistova pogostost stopnje, DAC, še vedno delujejo pravilno.V resnici, lahko izberete podatkov freq zelo blizu Nyquistova frekvenc (75.5MhZ).tj lahko izberete 15/32 * 31/64 * 125M ali 125M
(NP, ker je moč 2, lahko vidite, zakaj smo uporaba 32, 64 ...)
(2) določi samo podatki freq na 1M-10M so vaše prijave briga.DAC vas bo zagotovo kažejo boljšo učinkovitost od (1).

Kar NP, točka 512, je dovolj, sicer se simualtion čas un-endurablely dolgo, in nimaš druge metode za pospešitev naknadno postavitev simulacijo z dovolj natančnost.

Raje izberem iz stabilne vzorčenja diskretnih točkah (ne s temi točkami še nihajne) od ponudnika naknadno postavitev simulacije in uporabo teh podatkov za vodenje diskretnih FFT z Matlab.To daje prave SFDR, ko SNDR DAC poravna dol.
Neposredna FFT analizo v HSPICE zagotovo bo imel slabši rezultat, saj je prekoračitev, hrup oscilacije so vse vsebovane v prehodni rezultat.

Nazadnje vam moramo zagotoviti, da vaš vnos digitalna koda je prav na začetku svojega simulacije.Ta digitalna koda običajno nastane skript asuming a fsig podatkov vzorči in pretvori idealno ADC in proizvodnje v ADC je digitalno kodo, da se krma za DAC.

hi waosai
za simuliranje SFDR v hsice, kako lahko ustvarim digitalna greh val?Mi lahko poveš podrobnosti?
Hvala!

Hej zelo pomembno za DAC,
morate zagotoviti, da širina obdobje vzorčenja morajo ustrezati poravnavo vašega vzorčenih proizvodnje.To pomeni, da morate vzeti atleast točke po vsaki ustaljeno vzorec DAC.To obdobje je zelo kritično, da se pravica SFDRs.

Če uporabljate HSPICE, le udarec vrednosti ob koncu vsakega obdobja vzorčenja @ 125 MHz.Te vrednosti se opravi FFT nato.Ali pa, izmerjene vrednosti povzroči izkrivljanje komponent.

Digitalni Sinewave se lahko proizvede s pomočjo MATLAB ali Verilog A modelov.Če imate dostop do Cadence okolju, uporabite Verilog Model za 12 bitni ADC @ 125 MHz za ustvarjanje digitalne sinewave.Če ste uporabili MATLAB, potem ste za pretvarjanje analognih signalov PWL virov v Spice.A program, imenovan BITGEN se lahko uporabljajo za to.Treba je brezplačno na voljo na spletni

hai gdhp
Lahko oblikovanju idealne 12bit ADC uporabo hspice in
input greh val, ko le hspice.
Seveda lahko uporabite verilog-A design model za oblikovanje idealnega ADC pri Kadenca okolje.

hi lovseed:
v vas odgovor "Raje izberem iz stabilne vzorčenja diskretnih točkah (ne s temi točkami še nihajne) od ponudnika naknadno postavitev simulacije in uporabo teh podatkov za vodenje diskretnih FFT z Matlab. To daje prave SFDR, ko SNDR DAC poravna dol.
Neposredna FFT analizo v HSPICE zagotovo bo imel slabši rezultat, saj je prekoračitev, hrup oscilacije so vse vsebovane v prehodni rezultat."

Imam vprašanje o FFT simulacijo:
1) kako lahko preverite točke dobite pri FFT je poravnana točk?Zlasti v MATLAB kako izbrati točko?

gdhp wrote:

hi lovseed:

v vas odgovor "Raje izberem iz stabilne vzorčenja diskretnih točkah (ne s temi točkami še nihajne) od ponudnika naknadno postavitev simulacije in uporabo teh podatkov za vodenje diskretnih FFT z Matlab. To daje prave SFDR, ko SNDR DAC poravna dol.

Neposredna FFT analizo v HSPICE zagotovo bo imel slabši rezultat, saj je prekoračitev, hrup oscilacije so vse vsebovane v prehodni rezultat.
"Imam vprašanje o FFT simulacijo:

1) kako lahko preverite točke dobite pri FFT je poravnana točk?
Zlasti v MATLAB kako izbrati točko?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back