Kako pridobiti fazne razlike med dvema signale?

Namesto z uporabo dveh ločenih generatorji lahko vključijo signala enega generatorja. Izhod integratorja je faza premakne za 90 stopinj.

Uporaba samo en generator je potreben fazni zamik najbolje doseže z RC integrator v prvem in CR diferenciator v drugi veji signala splitter. Phase razlika ali premik med veje izhodi je 90 °. Oba RC konstante mora biti enako za natančno razliko fazo (lahko se obrezuje). V idealnem primeru oba signala amplitude so allso enaki na-3dB in T = RC.

[Quote = Borber] Ob uporabi le enega generator potreben fazni zamik je najlažje doseči z RC integrator v prvem in CR diferenciator v drugi veji signala splitter. Phase razlika ali premik med veje izhodi je 90 °. Oba RC konstante mora biti enako za natančno razliko fazo (lahko se obrezuje). V idealnem primeru oba signala amplitude so allso enaki na-3dB in T = RC. [/Quote] Ne razumem namena signala splitter. Z integracijo in - hkrati - razlikovanje sinusni signal dobiš dva signala, ki so iz faze, ki jih 2x90 = 180 stopinj. Ali pa sem narobe razumel kaj?

En Signal je razdeljen v dva splitter. Prva podružnica je ph. premik +45 ° -45 ° in drugo. Integracija v eno vejo in diferenciator v drugih pa nikoli več fazah. Shift med veje je 90 °. In to je točno tisto, kar oahsen potrebujejo. Ali pa sem narobe razumel kaj? Fazni premik med podružnicami, je frekvenca neodvisen in samo amplitude signala se spreminjajo.

Prosimo, upoštevajte, da RC-CR rešitev deluje le na fiksno frekvenco f = 1 / (2 * pi * R * C). Če je frekvenca sprememb, amplitude in fazni zamik tudi spremembe. Integrator ima vedno 90 stopinj fazni zamik, vendar amplitude bo spremenila, kot dobro.

Fazni premik določenega podružnice glede generator se spreminja, vendar fazni premik ene podružnice v zvezi z drugimi, je frekvenca neodvisno in da je tisto, kar je potrebno.

[Quote = Borber] fazni premik neke panoge v zvezi generator signala se spreminja, vendar fazni premik iz ene panoge v zvezi z drugimi, je frekvenca neodvisno in da je tisto, kar je potrebno. [/Quote] Oh ja, si prav! Samo spremembe amplitud v nasprotni smeri ...

[Quote = Borber] en signal je razdeljen v dva splitter. Prva podružnica je ph. premik +45 ° -45 ° in drugo. Integracija v eno vejo in diferenciator v drugih pa nikoli več fazah. Shift med veje je 90 °. In to je točno tisto, kar oahsen potrebujejo. Ali pa sem narobe razumel kaj? Fazni premik med podružnicami, je frekvenca neodvisen in samo signala amplitude se spreminjajo. [/Quote] OK, vidim, kaj mislite. Nesporazum je bil, ker ste se imenuje svojega veje "integrator" oz. "Diferenciator" - in to ne drži! Vaš raztopine vsebuje le eno RC-Niskopropusni in ena CR-Visokopropusni.

Po vseh nizko-pass je integrator in high-pass je diferentiator na nekatere dele njihovih funkcij prenosa, če hočeš ali ne.

[Quote = Borber] Po vseh nizko-pass je integrator in high-pass je diferentiator na nekatere dele njihovih funkcij prenosa, če hočeš ali ne. [/Quote] integrator je fazni premik za 90 stopinj. - In Niskopropusni RC pristope tej fazi samo na neskončno (in ne na "nekatere dele" iz prenosne funkcije enako (z neg znak) velja za CR-Visokopropusni Niskopropusni je... preprosto Niskopropusni in nič drugega. Ne se strinjate?

Jaz bi rad dodal nekaj pripomb. Strinjam se, da LPF je integrator in visok prelaz filter kot differntiator vendar razmere manjka v tej izjavi. Manjka par t je čas konstanta filter, da se uporablja signal. Če je časovna konstanta je zelo veliko v primerjavi z uporabo signala nato LPF deluje kot integrator. Če je časovna konstanta je zelo majhna v primerjavi z uporabo signala nato HPF deluje kot diferenciator. Toda na to vlogo so enaki. Torej, ne moremo ga kličejo kot kombinacija integrator in diferentiator v tej vlogi. Lahko dobite v isti izmeni od +45 ° in -45 ° z LC vezjem tudi. To bo izpolnila zahteve za 90 ° premika faze. Dovolite mi, vem frekvenco delovanja, če je to v mikrovalovni razponu potem lahko 4 vrata hibrid line podružnice storijo enako.

ideal [/u] vključuje funkcije ni mogoče uresničiti. Vendar pa ne maram formulacije, kot so "Niskopropusni RC je integator". Ta razprava je zelo dober primer za nesporazume, ki nastanejo, če se ne uporablja pravilno besedilo.

Stara tema vem, vendar sem ga najti preko Google. Torej, branje skozi to nit integrator se lahko uporablja za fazni zamik signala konstantno 90 stopinj, vendar amplitude bo vplivala. Bi lahko nekdo bil tako prijazen, da predlaga nekatere CR vrednosti forumih vezje, sem razmišljal opamp dogovor z kondenzator v negativne zanke, kot je ta ... am) (ignorirajo dejanske vrednosti! - to ni moj diagr [URL = http://img232.imageshack.us/i/lpf.gif/]
 lpf.gif
[/URL] .... kjer se bo s premikom faze se konstantno 90 stopinj, vendar ne preveč vplivali amplitude med 80 Hz in pravijo, 5kHz? Ali je prav, da tako enostavno, kot zagotavljanje kotu frekvenca je dobro nad 5kHz. opazujem v končnem parcelo amplitude, da pobočju začne tik pred kotu frekvenco .... [URL = http://img98.imageshack.us/i/cornerd.gif/]
cornerd.gif
[/URL] Torej, če rečem, kramp 10kHz kot moj kotiček frekvenca ... ob tveganju Trdo točke (a želim, da se prepriča! ).... potem bo vse frekvence * * se konstantno 90deg premik fazi in še amplitude ne bodo vplivali upto moje potrebno 5kHz?

oahsen, Obstaja veliko načinov, kako lahko to storite z triggerable generator signala. Prva izbira je analogni ali digitalni. Kot drugi se je seznanil z analognimi so nekateri (vendar ne insermountable) težav. Ste razmišljali ustvarjajo digitalni sprožilec, ki je v fazi kvadratura? To je mogoče dokaj enostavno narediti z dvema Dtypes in dajanje v 4f kot ura. V prikazenem je zelo nicly v kvadratura in bo ostal, da je pot čez prav vsako frekvenčno območje, lahko dobite v tokokrog (tako blizu DC mnogim MHz). To je malo kit imam v mojem Toolkit (skupaj z multiplikator FLL frekvence), da se najdejo sem zelo koristno, če sinhronizacijo up osciliscopes in podobno, če gledamo na različnih valovnih oblik modulacije. FLL je malo goljufija v tem, da uporablja "digital" oscilator, ki je effectivly čip DDS.

Opravičilo nisem bil jasen v moj zadnji post - jaz bi verjetno začelo novo temo .... ne želim ustvariti fazni zamik med dvema signala ... Jaz samo želim, da bo povzročil 90 deg premik faze na one vhodnih signalov ... zvočni signal, ... vendar brez negativnega vpliva na njeno velikost (žal, nimam nadzora nad vira ).... torej sem preprosto želite s premikom faze vse zvočne frekvence 80 Hz do 5kHz za 90 stopinj. Ali je moje razumevanje pravilno (WRT moj zadnji post), da lahko uporabite tako preprosto vezje?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back