Kako pretvoriti kvadratni val, da sinusni signal na izhodu pretvornika

B

BoopathiRaja

Guest
Hi ... fantje .. imam kvadratni wave inverter vezje za 1KVA. Moram pretvoriti kvadratni val, da sinusni signal iz tega izhoda. Predlagajte mi nekaj krogov, da bi dobili sinusni signal iz kvadratni val. Hvala vnaprej ...

Ni enostaven način za pretvorbo "moč" kvadratni val, da "moč" val sine .. To je nizke frekvence valovanja, tako da ni smiselno filter lahko naredi .. Če poskusite filter izhod iz kvadratnih wave inverter z 50 Hz filter (velik Induktor + velik kondenzator), potem ne samo, da bo to zmanjšalo izhodne moči, vendar, če ste odstranili obremenitev ste v težavah (serijsko resonančno vezje). . Ti si zaljubljen, mate .. IanP: cry:

Hvala vam. Ianp ... kaj potem je rešitev za moje kvadratni inverter val na sinusni signal .. Povej mi nekaj drugih idej ..

Pozdravljeni, Šele ko boste imeli dostop do veliko jeder transformatorjev, baker, kondenzatorji, in prostor, da lahko zapustijo vse, LC serija pot, po kateri vezje vzporedno LC bo to delo. To je bend filter, kjer sta oba vezja, uglašen na frekvenco omrežja točno. Imate tudi previjanje izhod transformatorja glede na trenutne izhodne napetosti kot BPF znižuje izhodno napetost RMS. Dobili boste 205Vrms z valom 230 kvadratnih. Ker bo tuning vezja nekoliko off resonance (tako rekoč govori), se lahko minimalno obremenitev zahteva (to se lahko izgube v induktorji). Vzporedno vezje je potrebno za "ulov" induktivne energije iz Induktor v seriji vezja. Če je to možnost, lahko dam nekaj začetne vrednosti. Če to ni možnost, morate zgraditi ali kupiti pravi pretvornik sinusni signal. Te naprave najprej pretvoriti nizke napetosti do izoliranega visoke napetosti DC. To DC visoke napetosti feeds PWM celoten most vezje, ki deluje na 20 kHz ali več.

Prosimo, post sinewave vezje inverter ali pošljete na moj box.

V Frequency vezje dc lahko enostavno pretvoriti na kvadratni sine ... Vezje LC je storiti pretvorbe dela .. ampak moraš vzeti veliko vrednosti LC, Go vrgel to prilogo lahko koristne za vas ...

@ Sentilkumer hvala, bom poskusil prispevka, ki ga pošlje

Način za pretvorbo squarewave za sinusni signal je, da dodate druge squarewaves z njo. To se pogosto imenuje Generator Walsh in le tri osnovne harmonicaly povezane sqwarewaves bo nekaj vrat XOR in "seštevek vezje" proizvajajo sinusni signal z več čistosti, kot so jih do katerega bi lahko potrebe in prvi harmonično spodbuda, ki 16f stran od fundemental frekvenco. Ponavadi se seštejejo naprava uporov v obrnete vhod op-amp, ampak da se ne bo človek dovolj. Rešitev je, da vsota squarewaves v samostojne navitje na transformatorju z uporabo itd razreda D voznika. Magnetno jedro summs tokove in jih zagotavlja iz izhodne navijanje kot sinusni signal. Uporabil sem ta arangment iz UPS za AM pas oddajnikov. Just google "Walsheva transformacija generator sinewave", da bi dobili info.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back