Kako Prepoznavanje vhodne napetosti območju PC zvočno kartico?

T

themaccabee

Guest
Pozdravljeni, želim graditi osilloscope .. za odkrivanje serijski dataoutput iz ckt posredujejo na 38400baudrate .. id želeli uporabiti xoscope http://xoscope.sourceforge.net Ali lahko nekaj telesne povejte mi, ali bo škoda računalnika? kaj je mogoče območje napetosti, ki se je moja zvočna kartica,, kako naj najdem to ...?? rudnik je Intel 945GCCR krovu, ki ima vgrajeno zvočno kartico .. Ali lahko nekdo, da mi več informacij v zvezi z zvočno kartico na osciloskop ..? Hvala.

Tukaj je obseg sonda za uporabo z zvočne kartice: http://www.virtins.com/Virtins_Sound_Card_Oscilloscope_Probe_Manual.pdf V tem PDF jih omenja, da je sonda omejitev vnosa na zvočno kartico na tri voltov max. Jaz bi predlagal tri volt zener čez zvočno kartico vložke bi omeji signal 3 V in-0.7V. Ker vas zanima v digitalni signal anyway, vsak signal clipping, ki jih Center dioda ne bo problem. Uporabite 3K do 50K seriji upor za omejitev obremenitev na digitalni signal.

Ne vem, da je zvočno kartico, ki omogoča obdelavo 38,4 kbit / s brez napak. To bi bilo treba vzorčenje veliko hitreje kot 44,1 kbit / s.

To je pravica, vzorčenja večine zvočne kartice gre do le 48 ksps. 38,4 kbps signal bi bilo videti slabo živčnosti. Nekatere Ljubitelj zvočne kartice povzpne do 96 ali celo 192 ksps ksps. Vala bi bil videti bolje, vendar še vedno živčnosti. Prav tako ne pozabite, da je večina zvočne kartice, so AC sklopljene. Običajni serijski port signal se bo verjetno prikazoval poševna in Odklonijo okoli veliko. Če želite preveriti zvočne kartice razpon vhodne napetosti, bi lahko preprosto uporablja preskusni signal (na primer 1 sinewave kHz) pri različnih amplitudah, in gledal za clipping v zvočno snemanje programa. Večina zvočnih kartic bo preživela večkrat clipping napetost, ne da bi utrpela škodo, odvisno od modela kakovosti.

@ Echo47 eden ne bi mogli storiti obratno. Namesto določanja clipping napetost pri uporabi vhodna napetost uporabo aplikacije, kot winamp, ki omogoča pomnoževanje programske opreme. Na ta način kartice rezultat, bi bila max, in lahko preverite napetost s področja. Zagotovo kartice ne bodo imeli velike razlike med vhodna vrata in izhodna vrata? Cheers Slayer

To je odvisno od pristanišč, ki ste primerjavo. Mikrofon in line-in pristanišča so zelo različna območja vhodne napetosti. Line-out in zvočnik-out vrata imajo zelo različne obsege izhodne napetosti. Line-out in line-lahko v pristaniščih imajo podobne napetostna območja pod določenimi pogoji, ali pa so lahko zelo različni, na primer, če uporabnik preprosto premika rekordno raven nadzora. Predlagam, merilno območje vhodnih podatkov. Drug pristop bi bil, da se glasi zvok specifikacije kartice, ampak na žalost večina zvočno kartico specs ne dajejo veliko informacij.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back