Kako prepoznati JTAG zatiči na krovu proizvodnje?

M

mtarek16

Guest
Hi all,

Imam proizvodnja PCB - mp3 predvajalnik na krovu - vem, da je JTAG vmesnik.

Glede na to, da je mp3 ARM jedro Moja vprašanja so:
1.Ali obstaja način za iskanje teh JTAG zatiči, ali je to zgolj ugibanja divje?(Vmesnik ni standard ARM ena, čeprav, igralca SoC izpostavlja le 5 ali 8 zatiči, v skladu z vzorcem)

2.Kako prepoznati funkcije vsake pin?Vcc in GND ni težko ugotoviti, potem verjetno najlažji naslednja stvar je, da opredeli reset pin sistema, po tem ne vem, kako naprej.

Tu so izpostavljeni bucike "funkcije (jih kdo obrnil prej):
GND
nSRST
TDO (visoka impedanca)
TCK (padajočega)
TMS (pullup)
TDI (pullup)
nTRST (padajočega)
VCC

Ali želite vedeti, katere nožice so kar pomeni?

šele vaš post ni jasen.
ali želite ugotoviti jtag signalov v th roko sam ic ali pa ga želite v konektor če.

srizbf
8thmay2010

Poskušal sem pojasniti, kolikor sem lahko, vendar se zdi, da mi ni uspelo.

Nisem govoril o konektor, čeprav.Mp3 predvajalnika krovu je System na Chip (SoC), katere jedro je eno ARM.Vendar pa je vmesnik JTAG se pokazale SoC ni standard 10 - ali 20-pin ARM vmesnik.to je samo 8 nožice, in ni dokumentacijo o tem, kje se nahajajo, ali kaj je funkcija vsakega pin.

Torej prvo vprašanje je bilo, kako najti tiste igle na prvem mestu?Glede na to, da ni dokumentacije, ampak vem, da je treba JTAG vmesnik, obstaja način, da ugotovi, da določen nabor zatiči obsega JTAG vmesnik?

Tudi, prav tako ne dokumentacijo, poznati funkcije vsake pin, bi se moral obrniti inženirstva, kako bi bilo to storiti?

Nekdo je že locirati in opredeliti vse JTAG igle tako na igralca krovu moje (kot v prvotni post), samo želim vedeti, kako je on to storil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back