Kako povezati LCD z mikrokrmilniška

Q

Qatari Eng.

Guest
Hi vsako telo, jaz sem računalniški inženiring študent in imam projekt .. en del tega projekta mora conect LCD ali zaslon na dotik, da microcontrooler. Rabim pomoč pri tem delu, ne morem predstavljati, kako bi jaz programu LCD, in kaj naj bi kodeks scource z mikrokrmilniška je treba. Prosim, pomagajte mi .. in hvala veliko ..

Hvala veliko Eshragh, ga bom prebral in upam, da bom dobil koristi od tega, hvala še enkrat ...

je 44.780 vrsta? Upam, da je standardni lcd. Lahko dostop do te vrste LCD s 4 ali 8 bit bit načinu za podatke. Mislim, da morate poskusiti 8 bit prvi, ker je lažje. oba zgoraj na mestu. Vso srečo

Rooftop Hvala za vaš odgovor, prejšnje Link je bil res v pomoč, hvala, da Eshragh ... Težava je, da nisem izbrati vrsto LCD še, in sem prefare za uporabo touch screen, ampak se bojim, da se soočajo velike težave v to programiranje:! Cry:

Hi, poskusite to tutorski vam lahko pomagajo. To je sedanje povezovanje lcd na mikrokrmilniška pic. Regards

hi, kako je u tem sem zadnje leto študent v elektronski engneering.and hočem pomagati pri določenem delu .... Hočem vedeti, kako se povezati z mikrokrmilniška grafični LCD .... Bil sem prebral to temo in sem interrested, da jo .... lahko u pomoč mi hvala

Hi Buddy, glavna stvar, da bi ugotovili, je tip LCD .. Zdaj dni LCD prihaja z veliko vmesnik .. ex: LVDS, RGB, TTL, DVI interfcae .. Zdaj pa recimo, če uporabljate LVDS vmesnik LCD potem boste morali čip, kot je DS90C385A ... transreciver za pretvorbo TTL signal v LVDS .. če rabiš VGA interfcae potem morate analognih transmisster in ojačevalnik (odvisno od dobička, obremenitve, SI), Analog Tx-ADV7125 .. LET ME KNOW VRSTA LCD IN UC vmesniku, ki ga uporabljate .. POTEM ti lahko pomagam VEČ .. Na zdravje, TOM

Hi za pic micocontroller, preverite, www.mikoe.com na tej spletni strani boste Abel, da se glasi brezplačne knjige o mikrokrmilniška vmesnik z LCD pic, in še več ... Prav tako lahko brezplačno prenesete bo mirobasic programsko opremo in njeno uporabo boste našli podrobnosti, kako se povezati z LCD PIC, da je moj mail, kontaktirajte me za več pomoči wahed.waal @ yahoo.com glede Wahed

Hi vse, kar imam expwerience s standardnimi zasloni alfanumerično priključena na PIC mikro krmilnikov. Jaz sem poskušal priti do prijemala z grafičnim LCD zdaj in imajo eno, ki jih EDT s številko 20-20420-2 izvirajo iz Allen Bradley panelview 550. Ali kdo ve pinout in vse dodatne informacije za to? Ima LC79401 in LC79430 ic na njej. Hvala za vašo pomoč!

LCD programiranje je enostavno. Različne vrste vmesnikov LCD kode in programiranje mikrokontrolerja [url = http://www.lcdinterfacing.info/projects.php] Projekti [/url]

Poskusite to za boljše razumevanje .. Simulator {/ JavaScipt} [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back