Kako ohraniti spremenljivo vrednost med moči ciklov ...

S

seemanta

Guest
Živjo, jaz sem z 8052 za ​​svojo hobi projekt. V mojem projektu, moram ohraniti matrično indeks, ki bo ohranjeno v sistemu, dokler je napajanje z njo. Indeks se monotono poveča s časom, pravijo na primer enkrat na dan. Vendar pa je po resetiranju ali moči ciklusa, ko je moj program začne ponovno teči, bi morala "zapomni" zadnjo vrednost indeksa in je treba nadaljevati izvajanje od te točke naprej. Ker bi morali napisati na te spremenljivke, to zagotovo ne more biti v ROM. I uporabite NVRAM ali podobno baterijo podprte spomin? Problem je, Potrebujem samo 2 byte široko spremenljivke. Torej za samo 2 bajtov, je vredno nakupa spominskih čipov NVRAM? Prosim za nasvet. pozdrav, Seemanta

Mislim, da je najboljša rešitev, je majhna EEPROM. Ti deli so dobre za 100k ciklov napisati na lokaciji. Zato boste morali uporabiti nekaj dodatnih bajtov. Eno pomožno bajt je kazalec ali nadomestilo za trenutno lokacijo za shranjevanje. To bi le spremenili vsakih 100k cikle moči in bi trajala skozi življenje. Naslednji dodatni byte bi števec, kolikokrat je bila uporabljena ta kazalec položaj. To korakih pri vsakem ciklu moči. Z uporabo teh dodatnih bajtov lahko omejeno pisanje cikel EEPROM premagali za sisteme, kot je vaše, ki zahtevajo le majhno količino shranjenih podatkov.

hi, si lahko ogledate nekaj drugih prodajalcev 8051, v katerih pisanje na flash je mogoče s pomočjo pri načrtovanju aplikacije. P89v51Rd2 je tak primer. Kar zadeva S.Rajesh Kumar

Živjo, lahko uporabite 89S8252 ob notranji EEPROM, če lahko vaš programer programirate napravo, ali pa uporabite majhen EEPROM 93C46 kot navzven. S spoštovanjem, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Živjo, Žal mi je za več kot poudarjajo. 89v51RD2 ne ni treba programer preveč. Je programirati s PC-ja (Via vrata COM) z uporabo programske opreme Flash Magic na voljo na brezplačno na spletni strani NXP je

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back