Kako narediti I2C linije razširiti na več kot 2000 metrov?

N

neoaspilet11

Guest
Hello Everybody,

Jaz sem ob mojster - suženj projekt, ki bo povezal več naprav, ki se uporablja I2C protokol za communications.The problem je nekatere naprave so zelo daleč od kapitana z razdaljami toliko kot 2000 metrov od mojstra.Je tehre način za razširitev SDA in SCL linij I2C na več kot 2000 metrov?

Hvala

Jack

Pozdravljeni Jack,
Vi ste jo potiskajo s tem, vendar boste najbrž lahko uporabite ta čip: http://cubloc.com/Datasheet/P82B715_6.pdf
Prav tako boste lahko bolje razdalje, če vi vztrajati vaš takt nizka.Poskrbite za uporabo parica.
Lahko tudi storil s parom 8 pin Micro, ki lahko dajo cheeper rešitev kot par polnilnih žetonov.Tiste zgoraj naštete so približno 3-4 USD na čipu.
Upanje to vam pomaga rešiti to.
Najlepše želje,
Robert

Ne verjamem, da lahko razširi I2C bus do 2000m, boš srečen, če bi imeli 100m od njega ..
Tudi jaz ne vidim nobenih velja med I2C in parica ..Te stvari (parica, da je), je bil zasnovan za uravnoteženo prenosnih sistemov, kot so na primer RS-422 ali RS-485, in ne bodo v pomoč pri sistemih I2C ..

Za razdalje, kot da ste uporabo različnih protokol, morda MODBUS, ki temelji na RS-485 strojna oprema, bo prava pot ..

S spoštovanjem,
IanP

Hvala beebop in IanP sovražnik ideje.Mislim, da sem nekje prebral, da je možno, da so take I2C bus te dolžine.Potegnem članek, ko pridem domov.Člen pa ne govori, kako to storiti.Če se spomnim pravilno, da navaja, da je mogoče podaljšati avtobus kapacitivnost.Kakorkoli že jaz sem ob upoštevanju drugih komunikacijskih protokolov, razen I2C

Jaz sem razmišlja za povezovanje naprav za LAN, ampak problem je LAN kartice prevelik strošek za uporabo in rabim le PIC16F877A mikro za vse naprave.In bo ta vključevala veliko dela, zlasti s za povezovanje, če je treba naprave, povezane z LAN.

Še enkrat hvala za ideje,

Jack

No, mislim, da sem bil nad tem, da malo, ampakCitat:

Kakšna je največja oddaljenost od avtobusne I2C?

Živjo
Philips glej spletno stran in I2C ICs
s spoštovanjem

Hi, Preprosto ne delaj tega.To bo vaš nesreči priti.Boljša uporaba RS485 z paketov in trenutnih virov.Nato lahko uporabite UART na PIC.regards, Paul.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back