kako MOVX delo in je contol ALE, WR in RD pin mikro krmilnik

M

mahm150

Guest
movx se uporabljajo za dostop do zunanje RAM ali ROM movx @ R1, / / za pisanje če razumem prav, ko poučujejo izvaja ga bo izpisal naslov v r1 v port0 in pristaniških 2 za naslov> 8 linijo potem pin ALE zapah VREDNOST ga povezati s paketom kot 74573 po WR pojdite na nizko in podatkov v Acc je izhod na port0 je to zaporedje prav ali ne, in je movx to zaporedje avto ali ne

Vse je naredil za vas, samo vprašanje MOVX in vse ostalo skrbi .. IanP: wink:

kaj u pomeni za to vse kazni ostalo je skrbela .. ............. ko sem to, da ne moremo napisati na ram in ko pišete pišem samo en bajt desno, drugo pa ne pišite na ram

Vsaka navodila za MOVX piše / bere le en bajt podatkov, tako da, če ste jo nameravali napisati / prebrati bloka bajtov, kar morate storiti, je eno-by-one ..
kaj u pomeni za to vse kazni ostalo je skrbela
to pomeni, da so vsi povezani signali (ALE, RD ali WR ..) samodejno generira .. IanP: wink:

yes i poslati bajt enega po enega, ampak tu je moja koda ne dela, pravico, kaj MOV DPTR, # ONEL teči: MOVC, @ + DPTR movx @ R0, CLR WRPIN NOP NOP SETB WRPIN CALL DELAY CLR CLR WRPIN INC DPTR INC R0 mov R0, # 01h mov, # 088H movx @ R0, CLR WRPIN NOP NOP SETB WRPIN cjne r0, # 16d, začeli MOV R0, # 00 MOV DPTR, # ONEL BB: JMP BEGIN ONEL: DB 0FFH, 010H, 020H, 060H, 060H, 060H, 0E0H, 0E0H, 0E0H, 0F0H, 0F0H, 0F8H, 0F8H, 078H, 0H ko sem zagnati to kodo Proteus rezultati v ram, je pisanje samo v naslovu 2 in podatke, 88H, v ff naslov napišite FFH frist bajta v iskanje mizo??

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda ob 16:57 ---------- Prejšnji post je bil ob 16:49 ----------</span></span>
jaz ne vem, zakaj pisati na ta naslov, vendar naj se začnejo pisati pogledate tabelo iz naslova 0-15, vendar v Naslov 1 napišite 88H

yes i poslati bajt enega po enega, ampak tu je moja koda ne dela, pravico, kaj [COLOR = "red"] / / mov r0, # naslov [/COLOR] MOV DPTR, # ONEL teči: MOVC , @ + DPTR movx @ R0, CLR WRPIN NOP NOP SETB WRPIN CALL DELAY CLR CLR WRPIN INC DPTR INC R0 mov R0, # 01h mov, # 088H movx @ R0, CLR WRPIN NOP NOP SETB WRPIN cjne r0, # [COLOR = "red"] 16d [/COLOR], začela [COLOR = "deepskyblue"] / / 16h ali 16d [/COLOR] MOV R0, # 00 MOV DPTR, # ONEL BB:? JMP BEGIN ONEL: DB 0FFH, 010H, 020H, 060H, 060H, 060H, 0E0H, 0E0H, 0E0H, 0F0H, 0F0H, 0F8H, 0F8H, 078H, 0H ko sem zagnati to kodo Proteus rezultati v ram, je pisanje samo v naslovu 2 in podatke, 88H in v naslovu ff napišite FFH frist bajta v iskanje mizo??

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda ob 16:57 ------ ---- Prejšnji post je bil ob 16:49 ----------</span></span>
jaz ne vem, zakaj pisati v addrees tem naj se začne pisati pogledate tabelo iz naslova 0 do 15, vendar v naslovu 1 pisati 88H
morate priložiti naslov r0 kazalec pred movx na @ r0 ... želiš napisati tabelo ex RAM?

R0 obremenitev s 00 v prvi program, potem ko je zanke i inc r0 do točke na 1 tako naprej, dokler r0 doseže 16d hočem brati in pisati, ex ram, ampak zdaj sem poskusil pisati ali kaj naslov pripisujejo r0

vaš program poskuša nadzor pisati pin, ki se ne zahteva. ker je ro uporablja za naslavljanje, samo 256 zunanjih lokacijah so dostopni. samo napišite movx @ r0, so združljivi zunanji ram do 8051. moraš na novo.

yes i nadzor pisati pin za nadzor v WE i ram bo upload u krog

ali ni treba nadzorovati, jaz vem iz lista, da je treba podatke, veljavne v dvižnem robu mora biti napisan

Code:
 teči: MOV R0, # 00 MOV DPTR, # ONEL loop16d: MOVC, @ + DPTR MOVX @ R0, INC DPTR INC R0 CJNE R0, # 16d, loop16d MOV R0, # 01h; prepisali # 01h z 88H .. MOV, # 088H MOVX @ R0, JMP začeli ONEL: DB 0FFH, 010H, 020H, 060H, 060H, 060H, 0E0H, 0E0H, 0E0H, 0F0H, 0F0H, 0F8H, 0F8H, 078H, 0H
: wink :

Hvala jaz TEST kodo vendar še vedno ne delujejo po pričakovanjih I bodo videli boste rezultat v TH [url = http://images.elektroda.net/43_1300284763.jpg] RAM
 43_1300284763_thumb.jpg
[/url]

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 16:25 ---------- Previous post je bil ob 16:23 ----------</span></span>
Za kodo zanke vedno rezultat kot v sliki, ampak za en cikel na naslovu 1 88H podatkov in na naslovu 8 podatkovnih f8 je pisno

Vaš vezje ne more delovati, ker je / je OE aktivira trajno, vendar mora biti povezana z / RD. V constrast, vam ne bo treba nadzorovati / CE, razen če imate več periperals, ali želijo zmanjšati idle porabo energije.

DA I TO CONNECT PORT0 74165 (vzporedna SERIJSKI) O / OE v bilanci podatki kažejo, da se lahko pritrdi na nizko in bom preizkusite svoje rešitve za povezavo z rd OE IN CE ACTIVE NIZKA

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 17:53 ---------- Previous post je bil ob 17:36 ----------</span></span>
Rezultat je enak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back