Kako model in dobili S parametri?

J

jaya000

Guest
Hočem, da oblikujejo eno majhno predojačevalec signal. S parameter se podeljuje za VCE = 10V & 7 ma. Jaz sem oblikovanju premap z VCE 6V & 7 ma. Parameter S pripomočka za moj design 6V VCE & 7ma mora biti drugačna. Zdaj pa mi povej, kaj naj naredim?

u so tri možnosti 1) se obrnite na tranzistor proizvajalec ur, da bi dobili želeni parameter S 2), če u so u VNA lahko gradi ur lastne krovu caliration, in ukrep datoteka dušenja S z urself 3) uporabo nelinearnega modela tranzistor, oblikovati amp v majhni sinal način in po tem čim vezje Khouly

Druga možnost je, da kupite model iz podjetje, specializirano za modeliranje napravo, na primer [url = http://www.modelithics.com] Modelithics, Inc [/url].

Khouly: 2), če u so u VNA lahko gradi ur lastne krovu caliration, in ukrep datoteka dušenja S z urself 3) uporabo nelinearnega modela tranzistor, za oblikovanje amp v majhni sinal način in po da lahko optimizirajo krog
pridem presežek VNA. Vodi me, kako narediti kalibracijo krovu in ukrep S parameter. Kako uporabljati nelinearnih model tranzistorja & design amp majhen signal način?

Kateri tranzistor uporabljate? Pogostost vaše vloge? Ali potrebujete parametrov hrupa, kot tudi? [Quote = jaya000] Hočem, da oblikujejo eno majhno predojačevalec signal. S parameter se podeljuje za VCE = 10V & 7 ma. Jaz sem oblikovanju premap z VCE 6V & 7 ma. Parameter S pripomočka za moj design 6V VCE & 7ma mora biti drugačna. Zdaj pa mi povej, kaj naj naredim? [/Quote]

Tukaj je datoteka tranzistor, ki se uporabljajo. Ali lahko naredim PCB realnem svetu in dal vhodno / izhodne RF konektorji in preverite S parametre. Sprva bom vzel S parameter merjenja pri 100 MHz za začetek. Želim, da ga uporabljate s 75 ohm impedance vhod izhod.

Da bi dobili točne rezultate, kar morate storiti v držalo meritve. Si lahko preberete o njem na [url = http://www.home.agilent.com/agilent/facet.jspx?kt=1&cc=US&lc=eng&k=in-fixture] ugotavlja uporaba iz Agilent [/url].

NE85639 nelinearni model SPICE datoteko lahko najdete tukaj: http://www.cel.com/pdf/models/ne85639.cir S tem modelom datoteko, to je preprosto ustvariti vezje za določanje s-parametrov, na kateri koli samovoljno stanju pristranskosti, dokler pristranskost ostaja znotraj model mejah VCE = 2,5 V do 10V, Ic = 0,3 mA do 7 mA, freq razpon od 0,1 GHz do 3,0 GHz. V vašem primeru VCE = 6 V, Ic = 7 mA, ki so znotraj teh meja. V preskusni krog spodaj, je bil izbran za IS1 Ic = 7 mA na VCE = 6 V. datoteka 6_7.s2p (RAR'ed) vsebuje izhajajo s-parametrov v VCE = 6 V, Ic = 7 mA. Če lahko vaš mikrovalovna vezja program uvoz in uporabo v nelinearni modeli SPICE, lahko uporabite ne85639.cir datoteko neposredno.

Zelo ceni VSWR ur pomoč. I hv appcad, serenade Študent & RFsim99. Ali je vse to koristno za nelinearne model SPICE?

VSWR kateri programski u hv uporabili za modeliranje in pridobivanje s parameter kot je potrebno.

VSWR čaka na odgovor ur o uporabi, ki programsko opremo? Ur metoda je lepo. Ker jaz sem v procesu oblikovanja spremenimo pristranskosti večkrat. zato iščejo nove parameter S za nove vplivanje pogoji, dokler ne dokončno oblikovanje.

Sodeč po shematično VSWR objavil, mu je z GENESYS iz Agilent. Lahko uporabite programsko opremo, mikrovalovna EDA, ki zmorem nelinearnih modelov in je harmonično ravnotežje simulator, na primer: Advanced Design System iz Agilent Technologies. GENESYS od Agilent Technologies. Ansoft Designer iz Ansoft. Mikrovalovna Office od Applied Wave Research. Appcad in Serenada Študent nima te funkcije. Nisem seznanjen s RFsim99.

Hvala Alexx! Ta r vse strokovne softwares. Ni mogoče za newbie, kot da me niti razmišljati o tem. So r zelo drag & cannnnot kupit, da se naučijo RF design. Ali obstaja drug način za to? Mislim, da ne sme obstajati. Hvala vsem za pomoč in napotke delijo kolegi.

VSWR Zdaj hv dobil presežek GENESYS 7,5 programa. če je mogoče, pl. post GENESYS u datoteke, ustvarjene hv. lahko u spodbuda mi s parameter za 10 Mhz, 100 MHz, 200MHz 300MHz in 500 Mhz. hrupa parameter za samo 100 MHz in 200 MHz. za pristranskost 6V 7 ma. Bom poskusil, da se učijo od ugotovitve ur in poskusite dobiti / preveri iste rezultate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back