Kako meriti GM z transconductor?

B

boooser

Guest
Gensko spremenjenih celic se lahko opravi s transconductor.

S tem, kako izmeriti GM v celici za ne vem, kako za merjenje rezultata tok GM celico?

Kakšne obremenitve se lahko uporabijo za zemljišče proizvodnje sedanje?

Ali mi lahko predloži testbench schmetic za merjenje GM?Thank you very much!

Obstaja nekaj poti, da sem lahko ukrepa z uporabo gensko spremenjenih za transconductor.
1.Uporaba prehodne: Lahko uporabite negativne povratne informacije in uporaba ideal sedanjega vira vira in ponora majhen sedanjih in merjenje diferenčni napetostni vhod vstopnega diferenčni par.Nato uporabite GM = (delta Iout) / (Delta Vin).Če dellta Iout = (Iout1-Iout2) in delta Vin = Vin1-Vin2 (Če Vini = VPI-Vni).Ta metoda se lahko prezreti izravnavo napake ojačevalnik.
2.Uporaba AC: Ali AC simulacijo nato osredotočil na poslovanje točko.Prikaz napetosti na vnosov diferencialni pair in jakosti izhodnega toka (Uporaba. Op ukaz)
Tako, GM = Delta Iout / Delta Vin

Upam, da pomaga.Goodluck!

harrytrinh wrote:

Obstaja nekaj poti, da sem lahko ukrepa z uporabo gensko spremenjenih za transconductor.

1.
Uporaba prehodne: Lahko uporabite negativne povratne informacije in uporaba ideal sedanjega vira vira in ponora majhen sedanjih in merjenje diferenčni napetostni vhod vstopnega diferenčni par.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~

Ali mi lahko poveš, te s podrobnostmi.
Hvala!Nato uporabite GM = (delta Iout) / (Delta Vin).
Če dellta Iout = (Iout1-Iout2) in delta Vin = Vin1-Vin2 (Če Vini = VPI-Vni).
Ta metoda se lahko prezreti izravnavo napake ojačevalnik.

2.
Uporaba AC: Ali AC simulacijo nato osredotočil na poslovanje točko.
Prikaz napetosti na vnosov diferencialni pair in jakosti izhodnega toka (Uporaba. Op ukaz)

Tako, GM = Delta Iout / Delta VinUpam, da pomaga.
Goodluck!

Kako meriti dellta Iout = (Iout1-Iout2)?Nato uporabite GM = (delta Iout) / (Delta Vin).Če dellta Iout = (Iout1-Iout2) in delta Vin = Vin1-Vin2 (Če Vini = VPI-Vni)

Nimam ploted GM vs Vid pred še.Samo ukrep GM na neki pogoj in mislim, da je dovolj.1. Za metodo sem omenil, da je idealen trenutni vir, zato je zelo enostavno narediti (Iout1-Iout2).Ti samo glej na različne vhodne napetosti na različnih parov.Glej sliko!
Za merjenje jakosti izhodnega toka, ki jo lahko uporabite:

. Probe I (XMi.M1) kadar XMi je MOSFETs na proizvodnjo.Dodano po 6 minutah:Oprosti, tukaj je slika!

Oprosti, ne morem po moje slike!Povej mi, kako naj post it!

Lahko si naložite pic s klikom na gumb Prebrskaj
In nato kliknite gumb dodati priponko, da vas doda datoteki.

Na zadnje, ko pošljete odgovor.

Rad bi videl vaše graf.Hvala

Mislim, da uporabljate hspice
je ekstrakt parameter lahko dobite gm enostavno.

Tukaj je slika!
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back