Kako meriti dva signala z zamikom manj kot 1 ns?

P

pichuang

Guest
Pozdravljeni vsi, sem se spraševala, če je kdo poskušal meriti dva signala z zamudo razlika, manjša od 1ns? Delam na visoki hitrosti digitalnega vezja, prav zdaj, in zamude pri vzponu CLK na rast proizvodnje je manj kot 400ps. V idealnem primeru bi želel videti to na osciloskopa. Vendar, kot sem preveril najboljši osciloskop lahko dobim ima vzorčenja stopnjo 20GSa / s, kar je 50ps na točko. Mislim, da bi lahko zgradili smiseln graf, bo treba vsaj nekaj sto vzorcev (pike) na osciloskopa za prikaz dveh valov? Je kdo naletel podoben problem prej? Kako se rešiti / Preklop ta problem? Vse nasvetov in predlogov je zelo cenjeno. Hvala, Pierce

Za ponavljajoče signala, bi meritev je treba doseči s precejšnjo natančnostjo, ki jih vsako srednjega razreda DSO z vzorčenjem enakovredno delovnim časom. Za posamezne dogodke, lahko posebni vezja merjenja so časa do napetosti ne dela.

Zdravo, Ali lahko prosim izdelati več od časa do napetosti za meritev dogodek? Ali ste se nanaša na čas, v digitalni pretvornik? Pierce

Morda je gradnik (ali srca) od časa do digitalnih. Vezja je mogoče najti v literaturi, zlasti o jedrski fiziki instrumentacije, nimam sklicujejo na dosegu roke. Videl sem vezje tudi v industrijske instrumentacije kot ZDA merjenje doppler. Nekatere različice obstajajo. Na splošno imate kondenzatorja in s stikalom trenutni vir, npr diferencialno par. Trenutni vir vklopljen naložiti kondenzator za intervall med impulznih robov. Napetost na kondenzatorju se nato vzorčijo in obdelujejo, na primer na digitalno vrednost. Najbolj kritičen del oblikovanje običajno ni čas za pretvorbo napetosti, ampak za ustvarjanje natančen sprožilec iz resničnih signalov. Posebna circuist kot konstanten del sproži je raj namenjen za ta namen.

Razumem teorijo, ampak kako si preklop trenutni vir, ki hitro?

Deluje z nenasičenimi tranzistorjev kot skratka vse visoke hitrosti digitalni in analogni vezja. Prosimo, upoštevajte, da se čas resolucije ne določi preklapljanje hitrosti, vendar pa je preklopni čas negotovosti. Tako lahko razlika par z npr 1 ns pa rast proizvodnje trenutno doseči časovno ločljivost do neke ps v času do amplitude pretvorbo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back