Kako lahko ocenim število vrat, ki se uporabljajo v svojem oblikovanju

T

tybhsl

Guest
Ko sem sinteza svojo kodo s prevajalnikom oblikovanja, se poročajo kot skupno površino celice. In kako naj vem, na številčne vrata, ki se uporabljajo v mojem obliko? Hvala!

Zdravo, lahko imajo pogled na velikost dveh vhodna vrata NAND v vaši knjižnici dokumentacije. Nato morate razdeliti svoj prostor po velikosti to vrat NAND. S spoštovanjem ELEKTOR

.18 po postopku 1 v dveh vhodov NAND vrata približno 3 um * Prikaže 3um, poroča vaše celotno obdobje in ga delimo

Živjo, Pod UMC 0,18 proces NAND vrata ima 12,2 um2 ne 9 um2 kot si rekel zgoraj ELEKTOR

Verjamem, boste dobili ne le skupno površino, temveč tudi podrobnosti o tem, kaj knjižnica komponente uporabljajo. Če je vaš dizajn ni prevelika, lahko poiščete svoje knjižnice dokumentacijo in najti natančno velikost (v štetju tranzistor) svojega oblikovanja. V nasprotnem primeru algoritem v prejšnjem delovnem mestu, je najboljše kar lahko dobite.

Hvala! Tukaj sem dobil TMSC standardni mobilni knjižnico, v katerem ne bom našel enoto površine, kot pravijo naslednje: "celica (NAND2X1) {cell_footprint: nand2, površina: 17,2800; pin () {smer: vhod, kapacitivnost: 0,00790 ;} "mi lahko poveste, kaj je privzeta enota" področju: 17,2800 "? Ali je um ^ 2? in pozneje, sem sinteza datoteko z uporabo te knjižnice in dobili repert skupne površine celice, ne da bi vse enote, kot tudi. Kaj je privzeta enota tukaj? Najlepša hvala!

ja, 17.28um ^ 2, tipičen prostor za nand2 vrata v 0.25um proces

Mislim, da območje poročilo DC nima praktične načine, boste našli pravi prostor po postavitvi.

[Quote = jinruan] Mislim, da območje poročilo DC nima praktične načine, boste našli pravi prostor po postavitvi. [/Quote] Misliš območja poročajo DC bo zelo drugačen z eno sintetizirani po postavitvi?

ja .. ker lahko DC zanesljivo reči le mobilni območje. Interconnect območje in na koncu umre velikost je odvisna od tega, kako se naredi P R n .. Rgds

ob 2inputs NAND vrata s pogonom moči x1 kot vrata takrat skupno površino / območje nand2x1. morate nastaviti žice obremenitev auto select

lahko dobite vrata-count s (skupna površina / NAND2X1 območje). ali napisati Tcl poročati hier območje. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 40 sekundah: [/color] [/size] je žal, da je "napisal Tcl poročati primerka število".

in med optimizacijo VDSM v ozadju oblikovanja, velikost celice morda spremenila, tako da območje poročilo DC je le ocena vrednosti

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back