Kako lahko množijo dva signala z uporabo skupnih obsega komponente?

M

mosfets.bjt

Guest
Živjo, hočem, da okrepijo frekvenco 100 kHz do 30 MHz, da se pomnoži z ABT 30 MHz ... lahko katera koli od povej mi vse enostavno metodo za Multiply DVA visokofrekvenčnih signalov upto 30 MHz z opamps, tranzistorji ali zelo skupna ICS?

boste morali graditi dnevnik in anti log ojačevalec. Prav tako težko.

moraš zgraditi dnevnik in anti log ojačevalec. Tako težko.
log-antilog analogni mutipliers so brez uporabe pogostnosti mešanje. Uravnotežena mešalniki (dioda quartetts ali analognih 4-kvadrantno multiplikatorji) daje najboljše rezultate in veliko zatiranje vhodnih signalov, kar je pomembna prednost, če je izhodna frekvenca je v bližini enega od vhodnih frekvenc. Po drugi strani pa vsak nelinearno komponento, npr diodo ali tranzistor ojačevalec dovolj signala pogon se lahko uporablja za mešanje frekvenco. Uravnotežena mešalniki z dopolnjuje signala transformatorjev so availiable kot gradnikov RF, npr mini circuits.com. Za 30 MHz, kar ni ravno visoka frekvenca, aktivno uravnotežen mešalnik (analognih 4-kvadrantno multiplikatorji) se lahko izvede od 6 posameznih tranzistorjev ali diff amp tranzistorjev nize. Prav tako je mogoče CMOS analogna stikala se uporablja, če je 30 MHz prevoznik je digitalni ravni.

lahko u povej mi, kako?? če u raba op-amp bi bilo zelo enostavno za mene, za gradnjo. ker tranzistor stvar zahteva preveč pasivne komponente, zaradi česar končni krog, tako messey

To je v bistvu nelinearno vezje in 30 MHz ni domena tipičnih [č] skupnih [/i] operativnih programov. Kot drugo točko, celo odlično dvojno uravnotežena mešalnik ustvarja dve izhodne frekvence f1 + f2 in f1-f2. Če f2 >> f1, saj boste, da je težko izločiti le enega od sestavnih delov. Z drugimi besedami, pogrešam potrebne podatke za specifikacijo smiselno predlog.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back