Kako izvesti FFT analize

S

skythunder

Guest
Pozdravljeni, vsi,

moči kdorkoli povej mi, kako izvesti FFT (hitra Fourierjeva transformacija) analizo z HSPICE vključen v Cadence analogni umetnika razvojno okolje.Ali obstaja posebna možnost v okviru tega orodja?Jaz šele odkriti štiri analiza možnosti: DC, AC, hrupa in Transient.
Želim, da preverite sestavine izhodno frekvenco mojega zamenja kondenzator pasovni filter.

Hvala vnaprej

Živjo, renwl,

Hvala za vašo pozornost.
kakšne vrste podatkov ne i izvoz iz HSPICE, imam samo izhodnih podatkov v smislu prehodnih valovne oblike in netlist.

lahko razložite to bolj jasno.na zdravje!

Obstajata dva znanih metod, da mi je bilo že omenjeno v prejšnjih delovnih mestih.Samo, da jih pripravi.

1.On kadenca
----------
Izberete vala, vala, v oknu in ne FFT od kalkulator na voljo pri analognih Design okolje (ADE).Funkcija ime je DFT.Tam lahko določite delež (v času) z valovno obliko, da jih je treba sprejeti za analizo, in tudi vrsta (rectengular / Hammingov okna itd.)To vam bo dala spektra neposredno.

2.Izvoz storiti FFT v MATLAB
------------------------
Lahko izvozite valovne oblike podatkov v besedilno datoteko z "ukaz printvs", na voljo v kalkulator.To textfile podatki bi se sedaj lahko analysied v MATLAB, da FFT.

sankudey

ja, sem se potrudil prvi način ste jo omenili, in deluje, hvala toliko ~!

sankudey wrote:

Obstajata dva znanih metod, da mi je bilo že omenjeno v prejšnjih delovnih mestih.
Samo, da jih pripravi.1.
On kadenca

----------

Izberete vala, vala, v oknu in ne FFT od kalkulator na voljo pri analognih Design okolje (ADE).
Funkcija ime je DFT.
Tam lahko določite delež (v času) z valovno obliko, da jih je treba sprejeti za analizo, in tudi vrsta (rectengular / Hammingov okna itd.)
To vam bo dala spektra neposredno.2.
Izvoz storiti FFT v MATLAB

------------------------

Lahko izvozite valovne oblike podatkov v besedilno datoteko z "ukaz printvs", na voljo v kalkulator.
To textfile podatki bi se sedaj lahko analysied v MATLAB, da FFT.sankudey

si CNA. FFT sintaksa v HSPICE priročnik
FFT temelji na DFT, tako da boste morali jemati skrbi
prehodni korak za usklajenost z resolucijo.
Na splošno, Fres (pogostost resolucija) je manjši z dolgimi simulacijo časa zaradi večje velikost okna.Analizirani frekvenčnem območju, je do NP * Fres (NP točka je določena v FFT)

skythunder wrote:

Pozdravljeni, vsi,moči kdorkoli povej mi, kako izvesti FFT (hitra Fourierjeva transformacija) analizo z HSPICE vključen v Cadence analogni umetnika razvojno okolje.
Ali obstaja posebna možnost v okviru tega orodja?
Jaz šele odkriti štiri analiza možnosti: DC, AC, hrupa in Transient.

Želim, da preverite sestavine izhodno frekvenco mojega zamenja kondenzator pasovni filter.Hvala vnaprej

sankudey wrote:

Obstajata dva znanih metod, da mi je bilo že omenjeno v prejšnjih delovnih mestih.
Samo, da jih pripravi.1.
On kadenca

----------

Izberete vala, vala, v oknu in ne FFT od kalkulator na voljo pri analognih Design okolje (ADE).
Funkcija ime je DFT.
Tam lahko določite delež (v času) z valovno obliko, da jih je treba sprejeti za analizo, in tudi vrsta (rectengular / Hammingov okna itd.)
To vam bo dala spektra neposredno.2.
Izvoz storiti FFT v MATLAB

------------------------

Lahko izvozite valovne oblike podatkov v besedilno datoteko z "ukaz printvs", na voljo v kalkulator.
To textfile podatki bi se sedaj lahko analysied v MATLAB, da FFT.sankudey

skythunder wrote:Živjo, sankude, imam preizkušen prvo metodo FFT ste omenili na Cadence.
Vendar pa sem spoznal novo vprašanje.
Ne vem, kakšen pomen časa, dela in število točko vzorčenja.
Ko sem povečanje števila točke vzorčenja, sem dobil večje frekvenčnem razponu.
Medtem ko sem vzpostavile različne del časa (čas začetka in čas konca analiza valovno), bi dobili različne frekvence sprectrum.

Ali lahko razložite, kako vzpostaviti analizo del časa od valovne oblike, da bi dobili pravilne analize frekvence?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back