Kako izmeriti maso predmeta v prostoru

T

Tinamuline

Guest
Jaz sem se spraševala, kako bi lahko izmeri masa predmeta v prostoru.Kot vsi vemo, je vse v vesolju se Bestežinski, potem kako lahko izmeri masa predmeta v vesoljskem z bilanco?Hvala za vašo pomoč.

Moje razumevanje o tem vprašanju, ki je odvisna od velikosti predmetov vas zanima Za zvezd in planetov, vam merjenje mase, ki jih proučuje odnose med temi pošastmi.Za male predmete, mislim,
da si v bistvu uporaba Newton tremi zakoni gibanja.Na primer, f = ma.V prostoru, vam Pljusnuti o predmetu, in nato preverite hitrost se nadaljuje s pospešek a.Drug primer je prost vibracije, mx Kx = 0. Denimo veš pogostosti m in spomladi togost k, nato w ^ 2 = k / m.

drug način je uporaba palico ali vladarja ...držijo enega konca na statično objekt (vesolje ladje), do konca drugega objekta (u želite izmeriti maso) in je Oscilirati ..bo pođeš n nazaj ...count frekvenco ...je konstantno (skoraj neodvisno od teže) ..

potem primerjati, da se pogostost u HAV ko u to storite na zemlji wth različne mase ...nu je mogoče predvideti cilj masa v vesolju ...

i THT učijo v srednji šoli čas ...

s spoštovanjem,
sp

Samo kick predmet drugega objekta (Naj povem Zujalo))) z znano maso na znano hitrostjo in mesure hitrost predmeta, ko jo je brcnil.Ob predpostavki, da je idealna za prenos energije

m1v1 ^ 2 = m2v2 ^ 2

))

Tinamuline,
Uporablja konstantno silo (f) predmet.Izmeri se razdalja (d) da se objekt premika v določenem časovnem intervalu (t).
~
Let a = pospešek predmeta.
~
d = v ^ 2 / 2
a = 2d / (t ^ 2)
Zdaj veš, da pospešek (a), lahko izračunamo maso:
f = ma
m = f / a
~
S spoštovanjem,
Kral

Welcome to EDABoard.com