Kako izbrati Bipolarna velikosti v design BiCMOS?

W

wee_liang

Guest
Hi, jaz sem novi v modele BiCMOS (BJT še posebej). V CMOS, smo se odločili WL ustrezno pridobiti gm želimo itd Kaj pa BJT? Glavni parameter, da spreminja, je onesnaževalec področju, vendar to vpliva samo se spreminja v Ic enačbo. Kakšne so ugotovitve, je izbira dobra velikosti med modeli? Kakšni so stranski učinki, če Ic previsoka za majhno BJT? Vsa pravila palec?

Običajna praksa za bipolarno design - imate več fiksno napravo za postavitev in začimb model za vsako postavitev. To je zato, ker se lahko spremeni postavitev spremeniti nekatere parametre modela Spice. In ta sprememba ne samo, da je, ampak Rb, Rc ali tudi drugi. Torej, če potrebujete večje tranzistor velikosti bolje uporabiti nekaj nespremenljivo postavitvijo naprave povezane vzporedno. Prav tako je dobra praksa, ko boste morali obdržati razmerje za tekoče ogledal. Če potrebujete visoko trenutno naprav (več kot nekaj sto mA), bi morali uporabiti ti upori balast priključena na oddajnik ali baza. Dobiček (B ali h21e) S tranzistorskih Bipolarni je odvisnost od Ic. To je tako znižala z nizko in visoko Ic Ic in ima največ za nekaj srednjega Ic. Naprava gostota toka (ali naprave, velikost), se morajo ujemati s Ic, ko pridobijo je vrednost max. Vso srečo, FOM

samo dodati, kar je bilo že povedano. Ponavadi, Ft tranzistorja ima največ za Ic malo pred h21 ki se začne (pri višjih trenutni konec). Torej, izbrati napravo za območje, da tranzistor, da se lahko opravi potreben Ic z dobro h21 in ki daje dobre Ft (če jo potrebujete).

običajno v procesih BiCMOS, je bil postopek zelo optimizirana za CMOS in BJT so "ostanki" naprave. če imate npn in pnp bočno, to je tako. Kakorkoli že, ti procesi imajo skoraj vedno predlagali postavitev NPN, to ni všeč bipolarne kjer lahko pripravi onesnaževalci koli želeno velikost. tudi, v BiCMOS, bipolars so tako velika (v primerjavi s CMOS), ki se uporabljajo le za posebne stvari - vhod par nizko offset amp, Pojasni razmikom, senzor temp. te aplikacije vsi uporabljajo BJT v "signal" regije - od 1 do 100uA, od katerih je eno BJT v redu za uporabo. Pojasni razmikom seveda uporab 01:08, itd, v nobenem primeru sem videl moč BJT v procesu BiCMOS .. kaj je vaša vloga? Moral bi biti razmišlja, ali BJT je pravi pripomoček za vas, če ste ga prosi, da prevažajo velike tokove. tam je verjetno boljši (manjši) način z uporabo mos.

Jaz bo omogočilo, da bom sploh ne strinja, da je BiCMOS procesi so Scrappy bjts. Jaz sem trenutno ukvarja z 0.35u BiCMOS SiGe in so ti povedati, da imamo tako vertikalne kot NPN in PNP z okoli 40Ghz Ft za NPN. Prav tako bjts jih uporabljamo skoraj povsod na par z cmos. Velikokrat se izkaže za zelo koristno.

Se strinjam z sutapanaki Trenutno sem z uporabo 0.35um SiGe. Foundry zagotavlja visoko Perfomance npn ft katerih je do 40GHZ. Ampak imam glavobol problem, za posebne NPN. Če bi le trenutni proračun približno 100uA za vsak oddajnik Partizan in razlika par. Jaz bi izbral majhen napravo in pristranskost je na najvišji ft Ampak problem nastane tu, drobni naprava ima velik neusklajenosti in offset parameter. Kako rešiti ta problem?

Mislim, da u lahko uporabite tipične velikosti foundry.just kot Unitrode company.they uporabo tudi čas od dveh bipolars za izgradnjo dveh tranzistor Pojasni razmikom.

[Quote = chihyang wang] se strinjam s sutapanaki Trenutno sem z uporabo 0.35um SiGe. Foundry zagotavlja visoko Perfomance npn ft katerih je do 40GHZ. Ampak imam glavobol problem, za posebne NPN. Če bi le trenutni proračun približno 100uA za vsak oddajnik Partizan in razlika par. Jaz bi izbral majhen napravo in pristranskost je na najvišji ft Ampak problem nastane tu, drobni naprava ima velik neusklajenosti in offset parameter. Kako rešiti ta problem? [/Quote] Ali uporabljate austriamicrosystem proces?

hehe - lahko sploh ne strinja, če želite. Ne pozabite, sem že omenil postopek z vsebnostjo bočno PNP - to je znak, da so vaše BJT na ostanki. vertikalni pnp pomenila proces vsaj usmerjena k BJT, če ne izhajajo iz procesa bipolarne, in seveda, točka SiGe procesa je, da HBT, tako da bi res upam, da imajo dober bipolarno! Jaz osebno mislim, da je preveč cellphones na svetu že, tako da mislim, da sem sploh ne razmišljajo o vas slabo fantje rf ko pomislim BiCMOS, vendar ga bom v mislih v prihodnje ..

Gradnja stransko pnp ni raketna znanost, veš. Tudi čisti CMOS jih ima. Kot Pravzaprav procesa BiCMOS uporabljam je bočno pnp preveč, vendar to dejstvo samo po sebi ne bi bilo Scrappy proces. Oh, in BTW, jaz nisem človek rf, vendar še vedno uporabljajo BiCMOS. RF ni edina stvar, ki lahko koristi od njega.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back