kako izboljšati tekmo prepognjena cascode ojačevalnik

C

chichi

Guest
i am načrtovanje prepognjen cascode ojačevalec, z visoko in nizko dobiček trenutno zahteva, ko sem še jaz teči monte carlo simulacija v kadenca, medtem ko je izbrana le neskladje, DM dobiček in CM pridobili močno razlikujejo, pomeni neusklajenost je res slabo, lahko kdo povej mi, kako izboljšati neusklajenosti celotnega vezja?? hvala

Trenutni ogledalo del vključuje netrivialne zneska dobička, kot tudi. Interdigitate ogledala, dolžine kanala poveča.

Jaz sem tudi soočajo s podobnimi problem. Mis-match je vijačenje moja odprto zanko dobiček. Za npr. i tekel MC za 30 iterations (predlagala podatkovnem listu UMC MC) in moje odprto zanko dobiček ki je bil zasnovan okoli 7k zdrkne na nekaj 1K. Samo eno ali dve iteracijah hits moj pridobijo odprto-loop. Bom zelo cenim vse predloge o tem problemu. Hvala Nandish

Pozdravljeni Chichi, kaj setup ne uporabljate za DM in CM dobiček simulacija? Ste nastavili ojačevalnik vložki z dvema neodvisnima viri napetosti toliko newbies storiti? Ali uporablja buffer enota dobiček konfiguracija z ustreznimi vezja za sim AC? V prvem primeru lahko enostavno dobiti DM in CM pridobili variacije za neusklajenost simulacije. Medtem, boste morali zanesti na nadomestilo presojo, kako dober je nepopolna. Na pamet lahko izboljša ujemanja, ob velikih velikosti naprave, visoko transconductance učinkovitost (Gm / Id) za par pristransko in cascode naprav, nizka (Gm / Id) sedanjih ogledala. Običajno samo prim. par in 2 ogledal posledice za nadomestilo v obliki zavitega cascode amp. Jaz sem osebno nikoli simulirane DM pridobili z analizo neusklajenost, ker ne bo smiselno. Če setup / vezje je pravilno, ni velike razlike v DM dobiček pričakovano, zaradi neusklajenosti. Z druge strani je DM pridobili običajno preverja med simulacijo PVT in lahko bi / zelo razlikujejo. S spoštovanjem

Zdravo Denis, sem naredil offset izračun moje zložiti cascode OTA. V mojem preskusni napravi je OTA konfiguriran kot enotnosti dobiček buffer. Potem z wavescan I merijo razliko med vhodno in izhodno med simulacijo Monte Carlo z Mis-Match in proces sprememb. Nastali datoteka se uvozi matlab za merjenje 3-sigma offset. Ali lahko prosim preverite, če je ta pristop ustrezen? Ali pa sem kaj spregledal? Glede Nandish

Pozdravljeni Nandish, Yes, offset je razlika med vhodi za dobiček enote config (ste se ukvarjajo z enim končalo OTAs glede na odziv). Način, kako ekstrakt sigma vrednosti je odvisen od orodja, ki jih imajo. Na splošno, če imate dovolj sredstev, računalnik / sposobnosti orodij ", / ko boste ocena lahko izravna pri različnih temperaturah, napajalne napetosti, na robu območja vnosa CM (ICMR), itd drugi točki bi lahko ujemanje med ICMR in obseg proizvodnje . Če je vaš prispevek signali ICMR vendar zunaj območja proizvodnje vas in obratno ne boste dobili želenih ojačanja (velik odmik). Lahko bi setup bolj prilagodljiv glede izhodne ravni, če so mali krog (2 vcvs in 1 VDC) v negativne povratne informacije. Oprostite, ne moremo prikazati, kako. Če želite, lahko poskusite uporabiti za opis besedil: 1. vcvs (InPos za izhod OTA, InNeg za VDC, OutPos na 2. vcvs, OutNeg na GND), VDC določa želeno izhodno napetost OTA, 2. vcvs (InPos do 1sr vcvs , InNeg na GND, OutPos v negativno vnosa OTA, OutNeg pozitivne vnosa OTA), ki je zdaj zaprt zanka. Vse vcvs'es uporabo dobiček = 1, in imate tudi VDC določitev ravni vhod CM, ki je priključen na pozitivni vhod OTA. Med 2 vcvs lahko vključite RC ali LC LPF vezje za AC simulacije ali sonda za analizo zabodel. V seriji z negativnimi vnosu lahko vključujejo AC vir za AC sims. S spoštovanjem

Hi Dennis, Najlepša hvala! To je zelo koristne informacije, ki ste jih delijo z mano. Najlepša hvala za to. Po vaši uporabniški sem ustvaril hitro grafično preskusni napravi. Čeprav bi lahko bile koristne za druge fantje skupnosti. Ali lahko prosim navzkrižno preveriti, ali je njegova pravilna ali ne. Tudi Dennis, kaj pa vplivanje na vhodnih parov, če je izhodna skupni način vnosa in skupni način so različne. Kako zagotoviti, da v tem simulacijo vhodnih pari ostanejo v nasičenosti. Še enkrat hvala za vaš informativen post. Glede Nandish

Zdi se mi ni bilo jasno napisati "imate tudi VDC CM nastavitev vhodni nivo, ki je povezan s pozitivnimi vnosa OTA". V vezje si ga morate dodati VDC vir in ga povezati s pozitivnim vnosa OTA. To VDC bo določil raven vhodnih CM. AC vir v seriji z VDC se lahko uporablja za sim CMRR (vendar samo ena Ac vira bi morale imeti možnost ob istem času). Zdaj imate dve VDCs, eno za CM vhod in drugi za izhodne ravni. Location "insert iprobe tukaj" ustreza mesto, kjer lahko odmor vezje za simulacijo AC ali zabodel, medtem ko je krog uravnotežena na to DC operativnega vidika. Za analizo Cadence je zabodel lahko vstavite VDC = 0V v seriji s točko break (in poudarjajo, da v analizi nastavitev oknu), lahko pa uporabite konvencionalne tehniko analize AC z LPF (RC ali LC) vstavi. Ali kdaj lahko uporabite "sp1tswitch", "sp2tswitch" elementi so analogLib, za katero lahko nastavite položaj, odvisno od analize vam (zaklepanje zanke za DC in ga razdelite na AC). Za DC: OutPos za VCVS1 == InPos od VCVS2 Za AC: OutPos za VCVS1 == plavajoče, InPos od VCVS2 == GND

Hi Denis, hvala za vaš odgovor. To je zelo koristno. Še preden lahko ukrepa I offset moje prepognjena cascode OTA, sem se sooča napaka pri merjenju odprto zanko dobiček OTA. Delam po mojem simulacije MC: 1) zagotoviti podatke VCM za OTA in pustite OTA v odprto zanko. 2) Set. Ac od 1Hz na 10GHz 3) Set sigma do 3 4) Run MC s procesom in neusklajenosti za 200 iteracij. 5) Matlab po predelavi za štetje, kolikokrat OTA izpolnjujejo zahteve odprto zanko dobiček. Želim odprto zanko dobiček 5000 in od 200 teče komaj 5-10 ponovitev izpolnjujejo moje spec. Ali obstaja zaprti zanki tehniko oceniti odprto zanko dobiček? V nasprotnem primeru lahko prosim poudariti, kaj delam narobe v sedanji setup simulacijo? Prosim prisrčno nosi z mano, ker sem nova na analogni design vezja. Najlepša hvala za oba vaš starejši post. Prosim predlagajte nekaj na zgoraj omenjenih težav. Glede Nandish

Moraš vedeti, da se začne analiza AC od delovanja DC računanja točko (ali samo iz analize DC). Ko je ta krog linearizirani okoli operativnega vidika in AC se izvede analiza. Če je vaš OTA neuravnotežena nekateri nadomestilo (npr. zaradi sims MC), ki je vplivalo na dobiček. Samo predstavljajte si, kaj bi bilo treba na rezultat, če pričakuje, pomnožimo kompenzira z pričakovani dobiček? :) Torej ste za ravnotežje OTA za računalništvo pravi dobiček. To pomeni, da za DC analize bi vaš OTA imeti stabilizacijo z negativno povratno okoli, ali zaprti zanki, ali na primer, da je v enoti dobiček konfiguracijo, kot se pogosto uporabljajo. Za analizo AC (po DC) Treba zanke na voljo (aka zdrobljen), sicer se dobiček določi negativne povratne informacije. Za prekinitev zanke za analizo AC (ne za DC) RC / so LPFs LC uporabljajo, kot tudi druge sestavine sem opisal prej. Poskusite, da začnete z offset simulacijo MC (konvencionalni DC), kot če ti uspe, lahko nadaljuje s simulacijo dobiček (DC + AC). Osebno sem uporabo MC za offset napovedovanje, in nikoli ne uporabljam MC sim za dobiček, ki ga uporabljam namesto PVT. To je zato, ker MC neusklajenosti ima zanemarljiv vpliv na dobiček, medtem ko MC proces samo podcenjuje vpliv procesa na dobiček.

morate design vaše vezje je pristranskosti vezja pametno, če je potrebno kakšno vrednost, spremembe v glavni krog, bi pristranskost vezje sledi. Seveda, nekateri neusklajenost problemov ni mogoče določiti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back