Kako debel je razlog ravnino patch anteno?

E

eng.dreamer

Guest
Zdravo vsem;

Jaz sem delal na patch antena za mobilni telefon,
saj vem PCB v mobilni akte kot podlago za anteno (ne da!), Sem želel vedeti, kaj je praktično debelina takšnih tleh, in če je mogoče kaj materiala na PCB?

Hvala vnaprej

- S povečanjem višine, na področjih iz fringing robovi povečala, s tem poveča podaljšanje v učinkovito obliž dolžina pa pada na resonančno frekvenco.
-Pasovne širine za patch antena povečuje z višino.
-Na splošno je patch antena povečanje učinkovitosti s povečanjem debeline substrata na začetku zaradi povečanja v sevana moč.
-Zmanjševanje substrata dielektrično konstanto Er pasovne širine za patch antena povečuje.

Za Mobitel se lahko uporabi kateri koli ali FR4 teflonskimi PCB.
(odvisno od stroškov
in kakovosti)
Debelina bakra (ground plane), se lahko 1oz, 1 / 2 oz zviti.
(To je zagotovo manjše od 0.1mm mislim.)
Popravite me, če sem narobe,
Človeško telo deluje tudi kot podlago & prizadene sevanje uspešnosti.
Upam, da je to odgovor youe pričakujejo!.

Če želite uporabiti človeško telo kot podlago za patch antena, je nekaj, kar resnično potrebujemo patentom ali popravka, kot ste rekli.

Sem bil ne govoriš o uporabi človeškega telesa zaplato antene zemeljske ravnine.
Sem hotel povedati o učinka na človeško telo patch antena uspešnosti.
saj on je govoril o mobilni napravi, tako da sem se spomnil, da sem & napoten.

tudi moji prijatelji manj kot 0.1mm je premajhen, ne u pomeni kovinski thikness na PCB?
Kakorkoli že, ne u veš dobro znani dobavitelj, kje bi lahko imeli takšne podatke iz?

Jaz bi priporočal, da uporabi za vaš mobilni design, namesto popravek anteno, a PIFA (planar Inverted F antene).Pravzaprav je zadnja se najpogosteje uporabljajo pristop v mobilnih telefonih.

PIFA imajo več prednosti pred Patch antena v mobilni design:
Nekoliko širšo pasovno širino, razpoložljivostjo za multi-band design, višji dobiček v navpični in vodoravni polarizaciji, manjša občutljivost na človeško telo interakcije (zaradi velikih trenutnih tokov na podlagi površine za ravninski element in tal).
Razdalja med aktivni element in PCB podlago za PIFA anteno uporablja v slušalko, ni standarda, in je nekje med 3 do 6mm (ali morda več, če je telefon design omogoča višjo debelina).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back