Kako, da simulira Opamp za vstopni skupni obseg mode (ICMR)

M

manalog

Guest
Pozdravljeni vsi, danes imam simulirane Dvostopenjsko opamp, da bi našli svoje ICMR. Če želite izvedeti ICMR i dal vhoda za enosmerni tok @ VIN +, & VIN se priklopijo VOUT. In narisan VOUT po simulaciji DC. Kot je nmos diferencialni par uporablja na vhodnih, sem pričakoval VOUT, da je linearna od V1 do preddvorne (kjer je V1> GND). Toda presenetljivo, VOUT vs VIN + parcela prikazani linearni rezultat. pomeni VOUT se po VIN + linearno (kot železniškega-to-rail opamps )!!!!! Torej, ko sem preveri ročno, sem našel nekaj tranzistorji niso v območju nasičenosti!! nekaj knjig reči "ICMR je razpon, v katerem bodo vsi tranzistorji ostane v nasičenosti". in knjige Allen pravi "ICMR je razpon, v katerem ojačevalnik ojača diff signal z isto dobiček". saj je očitno, da bo dobiček zmanjšala, če so vsi tranzistorji niso v nasičenosti. Torej to pomeni, da bi ugotovili, ICMR (DC značilnost opamp) i morate storiti AC simulacijo? In če naredim simulacijo DC i morali preveriti vse tranzistorji, ki delujejo regiji ročno? Ali obstaja kakršen koli drug način, da ugotovite, ICMR? PLZ HELP ...

Rad bi, da je prvi opredelitev kot pravilna. Vendar pa ta opredelitev prav tako ni mogoče preveriti na dejanskih silicija. Zato je potreba po opredelitvi Allena.

[QUOTE = Šah mat; 880186], bi menim, da je prva opredelitev kot pravilna. Vendar pa ta opredelitev prav tako ni mogoče preveriti na dejanskih silicija. Zato je potreba po opredelitvi Allen [/QUOTE]. Prva definicija pomeni enosmerno analizo! Za op dvostopenjski-amp (skoraj 8 mos naprave) globe, ampak kaj, če je njegova večstopenjsko opamp? ta dc metodo simulacije ne zgleda praktično. Ali ni to?

Pravim, da je skupni način obseg je obseg, v katerem vaše načrtovanje izpolnjuje spec. Vsi izmed njih. Razen če vam in vaši stranki dogovorita drugače. To je veliko lažje, če priložite VCC in VEE (preddvorne in VSS) dobave v tretjo, VCM dobava namesto tleh. Potem si lahko zamah ali korak, in ne signali odmik od tal reference. Vidiš bo posvečen op amp ATE programov test izdelka delo na ta način, da bi lahko čim bolje izkoristiti območju / resolucije kompromis, povezanih z pin kartic. Za DC ste pričakovali stvar za izpolnitev Vio, AVOL, IIB / IIO. Za AC, ki ga želite videti enak izdelek GBW in ni velike spremembe v fazi. In se prepričajte, da delujejo prehodni sim neke vrste še posebej, če je to got bipolars v prvi fazi, da vidim, če obstaja nasičenost odložitev v bližini enega železnici ali drugih, ali morda rep vir postaja je davila vendar morda ne bodo vidne v majhnih signal / DC.

Živjo, Samo edini ukrep, beg trenutnih glavnih tranzistorjev par v OPAMP, da bi dobili aktivno regiji točko (glej priložene datoteke). Naredila bo vse tranzistorje ostanejo v nasičenosti. Narediti AC simulacijo ni potrebno.

Hi, mora OP so nekatere SPECS, da je ena zadeva v glavnem. Rad opredeliti ICMR, v katerem so vsi drugi SPECS ustrezajo mojim zahtevam.

Pozdravljeni, je ena bolj ali manj praktične metode za simulacijo ICMR sem jih kdaj videl. Jih potrebuje za opravljanje analize AC sweep. Sweep je prenapetosti ICM na najnižjo frekvenco, ki ustreza dobiček DC. Po AC sweep prim. dobiček se analizira kot funkcija napetosti ICM. Točkah, kjer dobiček pade za 3dB v zvezi s pavšalnimi vrednost pasu se lahko štejejo kot robovih ICMR. S spoštovanjem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back