M
manalog
Guest
Pozdravljeni vsi, danes imam simulirane Dvostopenjsko opamp, da bi našli svoje ICMR. Če želite izvedeti ICMR i dal vhoda za enosmerni tok @ VIN +, & VIN se priklopijo VOUT. In narisan VOUT po simulaciji DC. Kot je nmos diferencialni par uporablja na vhodnih, sem pričakoval VOUT, da je linearna od V1 do preddvorne (kjer je V1> GND). Toda presenetljivo, VOUT vs VIN + parcela prikazani linearni rezultat. pomeni VOUT se po VIN + linearno (kot železniškega-to-rail opamps )!!!!! Torej, ko sem preveri ročno, sem našel nekaj tranzistorji niso v območju nasičenosti!! nekaj knjig reči "ICMR je razpon, v katerem bodo vsi tranzistorji ostane v nasičenosti". in knjige Allen pravi "ICMR je razpon, v katerem ojačevalnik ojača diff signal z isto dobiček". saj je očitno, da bo dobiček zmanjšala, če so vsi tranzistorji niso v nasičenosti. Torej to pomeni, da bi ugotovili, ICMR (DC značilnost opamp) i morate storiti AC simulacijo? In če naredim simulacijo DC i morali preveriti vse tranzistorji, ki delujejo regiji ročno? Ali obstaja kakršen koli drug način, da ugotovite, ICMR? PLZ HELP ...