Kako caluculate FFT iz skupine vzorčenih vrednot?

S

smartsarath2003

Guest
Kako caluculate FFT iz skupine vzorčenih vrednosti Iam zanima za izračun frekvence od FFT.What zgodi s izmišljen izraz v FFT v realnem času. Hvala

[Quote = smartsarath2003] Kako caluculate FFT iz skupine vzorčenih vrednosti Iam zanima za izračun frekvence od FFT.What zgodi s izmišljen izraz v FFT v realnem času. Hvala [/quote] Vsako osnovno besedilo DSP knjiga vam lahko enačbo za DFT in FFT algoritmov kot Radix2 in Radix4. Ko izračunamo FFT izhod predstavlja amplitudo na znak, da je različnih frekvenc. V sporočilih je izmišljen izraz prenašajo tudi ... V QPSK modulacije .. Q vrednosti predstavlja imaginarno izraz ... Rgds

Ne morem izračunati FFT z Matlab. Ampak tukaj sem n ni vzorcev signala. Do sedaj sem iskanje standardni odklon za pregled signal enak kot tisto, kar je bilo predvideno. Želim, da bi bilo bolje, da se izračuna frekvenco. Theoritically imamo izmišljen izraz, kot dobro. Ali lahko omitt da, saj je resnično življenje. Če sem prav Izračunajte FFT z theoritical formule, je to največja vrednost bo pogostost signalov Hvala

Ne prezrite tudi imaginarno del kompleksnega števila samo zato, ker beseda zveni kot nekaj, nerealne. Realni in imaginarni del kompleksnega števila povedal kota razsežnost in fazo svojega signala, čeprav je v pravokotnih koordinat. Lahko pretvorite kompleksno število v velikosti in faze, kot je ta: velikost = sqrt (real * realnem + Imag * Imag) faza = ATAN (Imag / Real) Na primer, če je vaš kompleksno število je 5,3 + 2.7j potem: velikost = sqrt (5.3 * 5.3 + 2.7 * 2.7) = 5,948 faza = ATAN (2.7/5.3) = 27,0 stopinj

http://lists.apple.com/archives/PerfOptimization-dev/2005/Aug/msg00033.html Velika stvar o lestvici log amplitude je, da mutliplying ali tako je samo primer dodate ali odvzamete primerno dB vrednost. Običajno obstaja več dejavnikov, ki jih želite združiti, da bi dobili pravilne vrednosti amplitude dB glede na nekatere ustrezne referenčne višine 0 dB (FFT luščenje, okna nadomestilo, strojna oprema dobiček, itd), tako da lahko le pavšalni vse to skupaj v en popravek dB konstanta, ki jo uporablja pred prikazovanje podatkov frekvenčnem. Značilno je, kar morate storiti kaj takega, da bi dobili svoje podatke iz dnevnika frekvenčnem: dB_val = 20,0 * log10 (sqrt (pre Re + im * im)) + dB_correction pa lahko prihranite tudi kvadratni koren in to: dB_val = 10,0 * log10 (pre Re + im * im) + dB_correction

[Quote = smartsarath2003] Kako caluculate FFT iz skupine vzorčenih vrednosti Iam zanima za izračun frekvence od FFT.What zgodi s izmišljen izraz v FFT v realnem času. Hvala [/quote] Acutally ne bi smeli upoštevati le signala amplitude, temveč tudi poskrbeli svojo fazo. Da so informacije imaginery del vsebuje.

Včasih sem do uporabe abs (x) namesto sqrt (ponovno Re ± im * Podrobnosti IM).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back