Kako calualte kondenzator velikosti pri oblikovanju cevovod ADC?

W

wjxcom

Guest
Hi all: Med oblikovanjem Cevovod ADC, kondenzator je ključni element za MDAC.Torej prosim pomoč iz tega BBS in želite izvedeti, kako calualte kondenzator velikosti pri oblikovanju cevovod ADC?
Na primer, ko sem design 12bits PipelineADc, kondenzator velikost MDAC je izbrana, da bo 50fF ki temeljijo na naši želeni signal-šum (SNR) of 70dB..

Za 12-bitni ADC, idealno SNR je SNR = 6,02 × 12 1,76 = 74 dB.in our ADC.

Zato se zdi smiselno, da si prizadeva za približno 70dB SNR
v naši ADC.

, that is, 3162 parts signal for every 1 part noise.

70dB SNR korelati do 10 ^ (70/20) = 3162,
to je 3.162 delov signal za vsak 1 hrup del.Največja vhodna napetost zaniha na kondenzatorjev je 1V vrh.

swing.

To pomeni, da 0.35V
swing RMS.Zato mora biti skupni hrup RMS 0.35/3162 = 110μ..

Če predpostavimo, da je polovica hrup prihaja iz ojačevalec, in polovico od toplotne hrupa, smo lahko določili potrebno velikost kondenzatorjev. "Pol" celotnega hrupa RMS na 110μV je 110μV / √ 2 = 77μ RMS., we need 31 individual capacitors of 22fF.

Glede na to, da √ KT / C = σ, smo ugotovili, da bi morala skupna C najmanj 700fF. Za 31 ravni,
potrebujemo 31 posameznih kondenzatorji 22fF.Kondenzator velikost 50fF je izbran, ker je najmanjši kondenzator, ki se lahko uporablja, da bi dobili dovolj ujemanja

Ne vem, tako je prav ali ne.prosim vašo pomoč, mimo vas!

Vaš izračun je na splošno pravilen.Pazite hrupa iz vzorčenja stikala.
Poleg tega, boste morda želeli deliti hrupa med toplotno in opamp na nekoliko drugačen način, saj imate najmanjše velikosti kondenzatorja meje ...

Hi JoannesPaulus: v resnici, sem našel to metodo calulation od teze "12b 100MSps Pipeline ADC z Open-Loop ostankov ojačevalnik" na strani 65, ki bo na voljo od rubeža.

Obstajajo nekatera vprašanja, za mene še:
1.

in our ADC"?

Zakaj "se zdi smiselno, da si prizadeva za približno 70dB SNR
v naših ADC"?zakaj ne bi SNR večja od 74dB?"?

2.what je pomen "Za 31 ravni"?Hi JoannesPaulus, prosim tvojo pomoč!Pomagaj mi prosim še enkrat, mimo vas!

hi, wjxcom:
v svojem izračunu za pokrovček.velikosti, je treba shoule
4 * kT / C = 77uV-rms ^ 2, ne kt / C = 77uV-rms ^ 2, tako da pokrov velikost 2.8pF
vaše vprašanje
1.Zakaj 70dB zdi smiselno?mislim avtor pomeni, da pri moč / površina
obravnavo, je razumno SNR 70dB

bi vi spodbuda mi tezo?Zanima me o tem!

wutehlun (at) gmail.com
Darren Wu

Hi all: Žal mi je, sem pozabil upload tezo

to tezo v priponki!

in kakšen je pomen "Za 31 ravni"?
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

see P32, prvo fazo je 31 kvantizacija ravneh,
tako da morate 31 cap
v konvencionalnih arhitektura MDAC,
v celoti diferencialno pomeni, (2 * KT / C), vzorčenje faza / faza pomeni razširitev (2 * KT / C), tako da je skupni hrup 4KT / C,
Ne razumem, zakaj toplotne hrupa samo KT / C v tej tezi

Hi sethtalk: veš, zakaj "Prva faza je 31 kvantizacija ravni"?

pomoč mi prosim, mimo!

ker prva faza je 5bit MDAC fazi, tako da morate bit DAC 5 znotraj MDAC,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back