Kako brati HFSS rezultatov?

I

ifelix

Guest
Živjo,
Jaz sem uporabo HFSS za malo simulira antene.Zdaj prvič moram parcelo sevanja vzorcev na dobiček, Usmerjene in tako naprej.
Videl sem, da HFSS mi daje veliko možnosti: dobiček, Usmerjene, sevana moč, učinek sevanja.
Za dobiček na primer: sem ploskvi sevanju vzorcu dobička za določen theta in variabilni Phi.Problem je, ... kako sem prebral, da se rezultat?Kako lahko na primer rekel, če dobiček te antene je boljše od tistega v dipol?
Na koncu ... sem veliko spremenljivk, vendar kako sem jim pravico smislu
Thanks in adv.

PS Ponavadi obdajte moje antene v kocki pravilnih dimenzij, ki se nanašajo na lambda in določila, če bi sevanje mejo za veliko izračun polja ... Ali je to pravilno, ali lahko pričakujem netočne rezultate?

Directivity se izračuna z integriranjem vzorcu in ne vključuje kakršne koli izgube v anteni.Običajno, ko se Usmerjene naveden, to pomeni največjo vrednost Usmerjene značilnosti.Na primer, vrhunec Usmerjene polovice vala dipol je 2,15 dBi.

Gain vključuje učinke izgube (prevodnost, dielektrične, in tudi feedpoint neusklajenost izgube, razen če se uporablja standard IEEE opredelitev).Usmerjene beween razlika in dobiček je učinkovitost.Gain bo vedno nižja od Usmerjene.

Za antene, so praviloma 2D kosi prek glavnih ravnin ti E-ravnino in H-plane.E-ravnino, ki vsebuje vektor električnega polja in smeri največje razmnoževanje in H-plane vsebuje vektor magnetnega polja in smeri največje razmnoževanje.Iz teh dveh cutplane parcel, splošne oblike, kolikor je mogoče določiti področja vzorec.Antena orodij lahko tudi 3D ploskve anteno vzorcev.To so koristni za dokazovanje, kjer se sevana moč.

V sferične koordinate, ki se razlikujejo phi za določeno vrednost theta je stožčasta rez.Ponavadi boste tudi videli ploskev za varing theta za določen phi.

Oglejte si pomagajo meniju HFSS, bo pojasniti, kaj morate vedeti.Antena učbenikov bo imel osnovne opredelitve za oddaljenem polju količinah, kot so dobiček in Usmerjene.

Za model antene v HFSS, numerična integracija na površini sevanja meja (ali PMLs) se opravi izračun oddaljenem polju količinah.Tako, da bodo vaši mrežnega zadošča za pridobivanje pravilne vrednosti (morda boste morali seme očesa vnaprej).Videl sem sevanja učinkovitosti, rahlo nad 100% od HFSS tudi, ko očesa je zelo dobra.

Glede na vrsto antene ste modeliranje, trenutek, metoda orodje lahko bolje prilagojeni za problem, saj deluje na zeleni vključuje regije brez prostora.Samo dirigenti sta očesi in tokovi so neposredno rešila za.V metodo končnih elementov (HFSS), celotna prostornina mora biti povezani in električna polja so neposredno rešila za.Potem H-polja so izračunani in končno tokovi.Jaz bi šel skozi problem antene na primer, da preverite, da ste ustanovitev problem pravilno.Ansoft app so inženirji kako začeti Tutorials anteno, ki vsebujejo primere.

Srečno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back