Kakšna je razlika med AGC in ALC?

H

htforever

Guest
Seveda, AGC pomeni Auto Gain Control, AGL pomeni Auto Level Control, pa lahko vsakdo pojasniti, za mene? Ali uvesti nekaj klasičnih knjig o njih? Najlepša hvala!

Moje razumevanje je, da AGC nanaša na sprejemnik in ALC se nanaša na oddajnik. Ojačevalnik AGC (ponavadi v fazi IF) ohranja konstantno izhodno stopnjo, medtem ko vhodni prejme signal se razlikuje po zelo širok dinamični razpon. ALC običajno znana ravni vhodni signal in se uporablja za prilagajanje izhodne ravni (kot so glasnost, RF moč, itd.)

Obstaja tudi AVC, ki stoji za samodejni nadzor glasnosti. Ti izrazi vse to pomeni približno isto stvar, vendar je po meri določeni različni pogoji za različne razrede opreme. So vse to pomeni različne prenosne funkcije, tako da je proizvodnja konstantna vrednost s spreminjanjem vhod.

AGC običajno uporablja za sprejemnike. V vsakem frekvenčnega pasu, obstaja kanal, ki ga želite prejeti plus interferers. Za zagotavljanje nekaterih SNDR na izhodu ADC, morate imeti posebno amplitude vhodnega signala za ADC. Če je vaš kanal je šibkejša, da to raven, se boste morali ponovno adject dobički v sprejemniku verigi, da se vaš desni kanal ravni in obratno. ALC se nanaša na zank ravni prilagajanja. To se lahko uporablja za katero koli vezje ne celotnega sistema ali podsistema. Prepričljiv primer tega je ALC zanke uporabljajo za urejanje oscilator je amplitude za zaviranje amplitude hrupa ali zmanjšanje trenutnih dejavnikov 0ver-design. Colombo2

Anther vprašanje, kako izmeriti (ne definicijo) SNDR? Hvala.

Sem iskal google in našel: V ojačevalnik TV, ALC pomeni AGC + ASC (Automatic Slope Control). AGC: Uporaba močjo na enem frekvenčnem točki kot referenca za nadzor dobiček ojačevalec, ASC: Potrebujete za odkrivanje informacij močjo na dveh različnih frekvenc točk prilagoditi naklon do pridobitve frekvence. Torej v tem primeru ALC je veliko bolj zapleten kot AGC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back