Kakšna je razlika med 13,56 MHz in 125kHz RFID tag

F

fuhrer

Guest
hi, Kakšna je razlika med 13,56 MHz in 125kHz RFID tag? Hvala

No, obstaja toliko standardov, da je razlika nejasna. Obe sta blizu, je velika večina bralcev deluje do 10cm, in seveda, obstajajo zapletene bralci, ki so sposobne brati iz višjih razdalje. Razlika je v opravljal svojo dejavnost (poleg delovne frekvence). Večina 125kHz kartice so samo brati, kar pomeni, da imajo enotno kodo Hardwired, bralec dobil kodo v jasni obliki, in to je vse. 13,56 MHz so bolj zapletene kartic. Nekateri od njih so napredne funkcije, kot so branje / wwriting podatkov, komunikacijo preko šifriranih protokolov, itd so bolj primerni za vozovnice, zavarovanega dostopa, itd razlika v delovne frekvence povzroča različno bralec gradbeništvu. Na primer, je antena za 125kHz bralca, ki z bakrene žice, zaradi relativno nizke frekvence, ampak antena za 13,56 MHz se lahko neposredno na PCB s sledovi. Prav tako lahko uporabite funkcijo "iskanje": http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=123838&highlight=pisoiu+rfid / pisoiu

Preberite razdalja za oba je v grobem glede na velikost tuljavo. Mi vsi jim pravimo "antene", vendar v resnici niso antene. Na teh dveh frekvenc, RFID dela induktivnimi stiki, kot transformator. Če imate veliko prebral razdalje (nekaj metrov), nato pa vsaj eno od tuljav (ponavadi, bralec) je velika. Vsak tuljavo je resonated na delovne frekvence s kondenzatorjem. (Mislim, da je v primeru 125 kHz, se je večina mojih igranje je bilo na 13,56 MHz). Dobiš v pravo anteno na 900 MHz, kjer je valovna dolžina je nekaj CM. Sedaj lahko dobite 10 + metrov dosega z majhno oznake in čitalnike. V vseh primerih, ne boste zašli v težave z bližnje predmete, esp. če so izdelani iz kovine.

Hi James, imaš popolnoma prav glede "antene", žal mi je za obdobje zmede. Kot Dejstvo je, da je ena taka tuljava uporabim za 13,56 narejena na večplastnih PCB in je zaščiten na zgornji in spodnji sloj, tako da le induktivnimi stiki z njim je mogoče. 125 kHz tuljave deluje na resonance, kakor tudi 13,56. Glavni problem, ki sem doživel v preteklosti, z območji več kot 10 cm je večja zmogljivost, zahtevati od analognega dela, ker je mogoče modulacije raven precej nizka v primerjavi z višino resonančnega prevoznika. En drugi problem, ki mislim, da je lahko problem (pa ne vem, če je v praksi še vedno res) je naravno sestavino pokrajine, de-tune resonančno vezje, če kovinski predmeti, so prisotne v bližini bralca tuljavo. / Pisoiu

Hi pisoiu - lahko Detuning biti velik problem. Uporabi oznako v kartonsko škatlo, ali kovinski sod, in dobiš dve res različni resonančne frekvence. V trgovina voziček, je RFID tag sedel poleg kovinske rešetke na voziček ali v bližini veliko steklenico soda ali 12-pakiranje pločevink piva? RFID ima velik potencial, vendar je to ena od slabosti, ki RFID zagovorniki ponavadi molčati. Kot sem navedel v drugih objav na EDABoard, mislim, da je zelo pomembno poudariti tudi slabosti in prednosti. Detuning problem je slabost. Imam delno rešitev za 900 MHz RFID, ki jo lahko objavim, če obstaja interes. Za 13,56 MHz, je še vedno težko problem.

hi, dve vrsti oznak, so zelo različni. Tukaj sem dal enostavno prebrati primerjavo, se obrnite na RFID Handbook, ali CILJI globalno spletno stran za več podrobnosti. (125 Khz 13,56 Mhz 1 Range:. Manj (nekaj cm) More (približno 1 meter) 2.Technology: Bližina sklopke bližini polj, 3.Antenna:. Precej velika Compact 4 Uporaba: Limited Wide aplikacije 5. Stroški:. Cenejši Nekaj, kar dražje od 125kHz Poleg teh obstajajo nekatere tehnične razlike, kot posledica motenj, itd .. ampak, da potrebuje posebne obravnave. (oops, se sporočilo ne prikaže zelo všeč sem hotel, da je to .... zbrišejo prostorov, zato tabelarični pogled je vidno ni več, poskusite razumeti, kot da je)

[Quote = rautio] ... Imam delno rešitev za 900 MHz RFID, ki jo lahko objavim, če obstaja interes .....[/quote] Hi James, Ja, mislim, da bo zanimivo za mnoge, ampak morda bi bilo treba storiti v novo temo. Vendar pa je ena od prednosti obeh 125kHz in 13,56 MHz se uporaba pasivnih transponderjev. Je vaš 900MHz sollution ohranjanje te prednosti? Če želite biti iskren, to idejo bivanje od dolgo v spominu celic ... vstaviti torbo, polno stvari v tuljave bralec in videti na zaslonu, koliko moram plačati, brez raztovarjanja karkoli ..., vendar se zdi, da so kovinske predmete moteč .. / Pisoiu

Hi 1 - Lahko pošljete več podatkov z več hitrosti, ki jih 13,56 tag MHZ 2 - Antena za 13,56 bralec MHZ je manjša od 125kHz 3-125 kHz je bolje za mesto, ki je blizu kovina ... Vendar 125kHz tag se bodo izginile in prekiniti

Smart - zakaj misliš, da 125kHz oznake so šli stran? Ali menite, da celotno industrijo in veliko razporejeno bazo oznake in čitalnike je le, da bo izginil brez rešitve? (Res, nisem pa sarkastičen!)

der r RFID uporablja v bližini kovin .. 4, ki je 125kHz d najprimernejši freq območju in je d gibal primerna ... zato sem se v katerem koli dont načine mislim dat to izginja

rabim vedeti, kaj je primeren za serijsko proizvod v skladišču z RFID oznake in bralec, (125 kHz, 13.56KHZ, 900 MHz). RFID naj bi bilo razmeroma poceni in vse oznake RFID je treba brati brez težav z dosegom najmanj 2 metra Pls pomoč Kind Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back