Kaj razmerja med vhodno impedanco in S11, S21, S22?

J

jupitorcuu

Guest
Če imate *. s2p datoteko transistorja, in boste vedeli
S parameter.how za invertni za Zin (Re, Im)
potrebo enačbe?

input v S11 (ali S22) na smithchat (smith_v191) se Zin (ali Zout) se bo prikazala na zaslonu bottlm od kurzorja, ko se preseli na lokacijo!imajo poskusite!

V ADS zelo koristno funkcijo Zin (S (i, i), Z_ref) kjer je i = 1,2 odvisno če želite input impedance po pristanišču 1 ali 2 in Z_ref je referenčna impedanca se uporablja za caculate S parametri v ADS simulacijo, običajno 50 ohm.

Tukaj je formula, ki jo lahko najdete v knjigah microwva (Požar, ..)

Obroč (Refleksije coeficient na vložek)
Rl (Refleksije koeficient. Na obremenitev)
Obroč = S11 S12.S21.Rl / (1-S22.Rl) = (Zin-Zo) / (Zin Zo)Kakorkoli, na praktičen način je, da prenesete RF app.programme (Ne remenber ime iz rfglobalnet.com tam lahko intro de-ih parametrov. S2p in lahko vidite Zin v SChart.

S spoštovanjem,

mimoto

Razmerje med Z-matriko in S-matrike pa je to:
omogoča klic n značilno impedance matriko proge (to je diagonalna matrica), potem:
S = (Zn) (Z n) ^ (-1) S, Z, n so matrike in eno i navesti je matrika zvezi in je zelo splošna

adijo

Če ste 5yrs exp.RF oblikovalca (potem pa sem radoveden, zakaj v tem vprašati), verjetno z uporabo nekaterih CAD kot oglasi ali MWO.Potem je mogoče uvoziti. S2p file in dobim graf karkoli potrebujete (e-params, Z, Y. ..)
S spoštovanjem,
Eirp

Jaz sem razpravo osnovno znanje o Zin in Sparameter.I so uporabljeni Motorola impedancije program.
Želi input Zin, in nato izbere ujemata vezjem, in potem si lahko ogledate Z (ujema) z vrtljivim vrednost komponente spreminja v Smith chart.
V sredini Smith je zahteva RL krog, v njem je vse OK.
Kam S11 in S22 zavrteti do kdaj Zin zasukati v RL krogu?
In kako se odloči mini Q vrednost preprostega od Sparameter?
Mislim, da je mogoče enostavno za nekoga, vendar pa ne smej se mi prositi za to vprašanje.
Neznano je mogoče za everypeople.
Xie Xie Ni

Citat:

Če ste 5yrs exp.
RF oblikovalca (potem pa sem radoveden, zakaj v tem zaprosi)

Za tiste med vami, ki si želijo narediti take stvari v avtomatskem načinu, adlab http://www.weberconnect.de/adlabp2.htm ima program, imenovan vierpol (dve pristanišča v angleščini), ki bo acclept e parameter datoteke in izračun ostalih parametrov , impedances, dobiček, stabilnost, itd dela prost za 20-krat ali tako.Shareware pristojbine je precej nizka, za kar si dobil.

jupitorcuu wrote:

Mislim, da je mogoče enostavno za nekoga, vendar pa ne smej se mi prositi za to vprašanje.

Neznano je mogoče za everypeople.

Xie Xie Ni

To je zelo pogosto, da nekdo, ki je samozaposlena študiral na temo in se učiti iz svojih delovnih izkušenj, da so nekateri pomanjkljivo znanje, ki se poučujejo v šolah.Koliko od vas, ki imajo popoln komunikacijski sistemi vedel razmerje med Samoovisnost in gostoto spektralne moči?Ali analitičnih matematično razmerje med amplitude in faze v analogni filter?

Jaz sem jasno o nekaterih zdaj.
Hočem vedeti,
Na primer:
Vhodna ujemanja ne upoštevamo S12 za simplizing, Zin = a jb (na freq), nekje v eni točki v SmithChart in nato dodamo niz kondenzatorjev za določeno vrednost, nato pa ga bo nato v smeri urinega kazalca sam G krivulja ...... tako da lahko spremenite v sredini točke SmithChart z dodajanjem nekaterih LC.
Sprašujem se S11 tudi v sredini SmithChart ko ujemanjem?
In drugo vprašanje je neizravnana Zin je nekam, da bomo lahko odločili za mini vrednost Q,
ne S11 lahko tudi odloči, Q vrednost?

prosim odgovor prvega vprašanja, in potem se sprašujem toliko, kot vam je všeč

Če je 50 j0 je tisto, kar želite končati z središču diagrama, kjer je na cilj.

V splošnem je razmerje med resnično deli na začetni in končni impedances nastavite Q (ali pasovno širino) za ujemanje vezja.

Na splošen način, da opravi L omrežju je prvo obvestilo, če so resnično del se je navzgor ali navzdol.Če se prvi element je serija, če se prvi element je ranžiranje.Nato ima nasprotna (ranžiranje ali serijo) smeri za drugi element.

Najboljši način vizualizirati ujemanja na smith chart je, da se uporabi ena z dvema barve za impedanca linij in vključitvi vrstice.

Tukaj je primer za spremljanje na tak chart.Bomo nam normailzed grafikon s 1,0 v centru.Želimo končati s 2,0 kot impedance.Ste dodali niz / - J1 na 1,0, nato pa na koncu, da si je - / J1 na ranžiranje.Če ste sledili vrstic na skici vidite, da sta reaktančne linij teče skozi 1 in 2 na impedanca barve in Provodnost barve sestane na točki.

Tukaj je na praksi na diagramu.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Pretvarjanje S matriko v matriko Y.Zin = 1/Y11.Zout = 1/Y22
Ogledate si lahko tudi od smith chart.

junction_crosstalk wrote:

Pretvarjanje S matriko v matriko Y.
Zin = 1/Y11.
Zout = 1/Y22

Ogledate si lahko tudi od smith chart.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back