kaj je razlika med ojačevalcem in primerjalnih

F

flysnows

Guest
kaj je razlika med ojačevalcem in primerjalnih? Mi lahko kdo pomaga?

[Quote = flysnows] kakšna je razlika med ojačevalcem in primerjalnih? Mi lahko kdo pomaga [/quote] primerjavo:? uporablja v odprti zanki, ne nadomestilo opamp: se uporablja v zaprte zanke, ki je običajno potrebno nadomestilo

opamp lahko dela kot primerjalno .... vendar primerjavo cany delati kot opamp.

[Quote = flysnows] kakšna je razlika med ojačevalcem in primerjalnih? Mi lahko kdo pomaga? [/quote] 1. opamp uporaba povratnih informacij in zaprto zanko in mora imeti odškodnino. 2. Komparator nima nobene povratne informacije, nadomestila in izhod je 1 ali 0.

Razlika je v uporabi. Osnovna notranja configuation operativnega ojačevalec in komparator je isto, razen primerjavo je zasnovan tako, da imajo toliko dobička, kot je mogoče. Ojačevalnik je namenjen za proizvodnjo močjo, ki je sorazmerna s vhodu. Ponavadi želimo ojačevalnik ohraniti značaj vhodnega signala - mi samo želim, ojačevalec, da nam večje napetosti ali toka predstavitev vhod. Za primerjavo ima zelo visoko odprto zanko dobiček in diferencialne vložkov. Ker je dobiček je tako visoka, majhna razlika v napetosti ali toka med vhodi povzroči izhod, da "gredo v železniškem prometu" - ali z drugimi besedami, kadar obstaja razlika med vhodi, proizvodnja skoči na najvišjo ponudbo napetost. Primerjalno dobil ime, ker se primerjamo podatke za nič - če je vložek ni nič, proizvodnja gre za največje pozitivno ali negativno napetostjo odvisno od tega, ali je pozitiven ali negativen prispevek je večja.

V preprosti besedi, ojačevalnik deluje v linearni regiji, vendar primerjavo deluje v nelinearno regiji ali nasičenosti regiji.

Osnovna razlika med primerjalnim in ojačevalnik je, da ojačevalnik ojača vhodni signal ali spremeni njegova amplituda ravni z minimalno izkrivljanje prvotnega signala, vendar naloga primerjavo je primerjati dva signala in daje indicationt tako da bomo lahko vedeli, kateri signal, ima več moči.

Za primerjavo: Primerjaj vhodni signal z določeno referenčno in proizvodnja primerjalno vam bo povedal, ali je vhodni signal višja ali nižja potem sklic. Temperatura na primer regulator. Ojačevalnik: Uporablja se za povečanje moči signala. Npr mikrofon sistema za obveščanje potnikov prejel glas osebe, ga dopolnili in krme, da zvočniki, tako da lahko doseže, da veliko publiko. Oba sta lahko zgrajena z in brez operativnih ojačevalniki Kot je pojasnil drugi člani foruma zgoraj.

V bistvu pa so isti. Komparator je ojačevalec, ki se ne izravna. Mi v glavnem osredotoča na zmanjševanje zamik napetosti in hitrost pri oblikovanju za opamp za namen primerjalni. D

V sistemu za visoke hitrosti, @ 1: primerjavo je na splošno večstopenjski povečati dobiček in povečanje ločljivosti. Ojačevalnik je eno ali dve stopnji, da enostavno odškodnine. @ 2: komparator ni potrebna, da je nadomestilo, vendar je potreben ojačevalnik. @ 3: pozitivne povratne informacije se v primerjalni skupini za povečanje hitrosti, vendar ojačevalnik se uporablja za negativne povratne informacije, da se prepreči nihanje. @ 4: V bistvu, ojačevalec je responsing z majhno signalom, vendar primerjavo je velik odziv signala. Tako je regija tranzistorjev je drugačna.

Osnovna razlika med primerjalnim in opamp je, da je izhodna stopnja primerjalno zasnovan tako, da deluje v zasičenem območju in za opamp izhodna stopnja je zasnovan tako, da deluje v linearnem območju.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back