Kaj je najboljši način za ustvarjanje sinewave?

A

andy1

Guest
Kaj je najboljši način za ustvarjanje sinenusoidal vala s spremenljivo frekvenco? Ali lahko mi priporočiti poceni do DSP, da ne dela?

Glede na frekvenčnem območju, lahko uporabite naslednje generator funkcijo IC: ICL8038 XR2206 MAX038

Jaz sem to naredil z mikrokrmilnikom PIC nekaj časa nazaj. Včasih sem PWM na 50Khz in sem obremenitve vektor z vrednostjo greh interesu, naslednji korak je bil filter PWM temeljnih freq. Lep pozdrav

[Quote = IanP] Odvisno frekvenčnem območju, lahko uporabite naslednje generator funkcijo IC: ICL8038 XR2206 MAX038 [/quote] Vsi uporabe teh IC's zunanja vhodna napetost, da spreminjajo frekvenco. Nisem prepričan, če ste uporabili ti osebno sami, ampak kako ga izvajajo, če uporabljate DAC kot digitalna napetosti za nadzor vnosa?

Lahko uporabite digitalni potenciometer ali neposredno regulacijo napetosti (od DAC). Oba načina dela dobro.

Obstaja več tehnologij za pridobivanje sinewaves, Za nizko natančnost in nizke frekvence, uporabo op temelji vezje oscilatorja. za visoko natančnost pri nizkih in srednje frekvence (pod 100 MHz), DDS je kul. za visoko natančnostjo in visoko frekvenco, DDS + PLL je dobra izbira. mike ---------------------------------------- www.ezpcb.com [ / url] visoke kakovosti PCB

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back