Kaj je najboljše programske opreme za pomoč pri Antenna Design?

N

newbie101

Guest
Hi All, maj vem o prednostih in slabostih različnih komercialne programske opreme za projektiranje anteno ... Na primer -> Ansoft Designer, Mikrovalovna Office itd hvala newbie101

Mislim, da bi bila dolga razprava pa za planarnih anten imate več možnosti IE3D (sem delal na njem in je bilo v redu) Momentum (I ga nimajo, da ne morem povedati) za 3D struktur imate HFSS CS Mikrovalovne Studio XFDTD Microstripes vse od njih svoje prednosti in slabosti glede na vaše posebne potrebe, tako da boste morali biti bolj natančen, v kateri je zahtevek dobro, kaj Adel_48 BR

Živjo, sem se uporablja I IE3D za anteno design namen. To je dobro orodje ... poskusiti to jasno.

ADS zagon ni slabo za starter.however, HFSS je bolj natančno, ki temelji na FTDM.

Sem se odločil za uporabo CST Mikrovalovne Studio. Ali kdo tu so navodila in vaje za to programsko opremo. Jaz bom zelo hvaležni, če bi ga post ... , da bom lahko prenesete.

Moja izkušnja mi pravi, da za 3D težav HFSS je najbolj natančno in učinkovito. Se vidimo.

za 2D je dovolj Sonnet. Za 3D sem rabil CST in HFSS. Mislim, CST je bolj primerna za visoko načrtovanje digitalne signal in HFSS je bolj apropiate za RF / mikrovalovne design

Hi all, mislim, softwares, ki temelji na pristopu polno valov so zelo kul. Ampak to ni tako enostavno model (morate usposabljanje in imajo dovolj strast) izračuna sam traja veliko časa. Mislim, da bi bilo bolje, na prvi približek za oblikovanje, ki jih uporabljamo nekatere analitični pristop / približevanja, tako kot iz številnih učbenikov (Balanis, Kraus, Stutzman, itd.) Prof Pozar napisal knjigo o njem približno 20 leti z osnovno-kode (nisem prepričan, da ni nobenih drugih obsežnih oznak v drugih programskih jezikih danes). Torej, lahko dobimo nekaj surovih podatkov (geometrijske ali material) skozi to enostavno in hitro izračuna. V drugem koraku, lahko naredite malo izračuna z HFSS, IE3D, CST in tako naprej glede

Sonet Lite je najboljše programske opreme in je brezplačno

Za anteno Mikrotrakasta design lahko uporabite mikrovalovno Office ali Sonnet program ...

Za ravninski anten, ki ga uporabljam Ansoft Ensemble SV (na osnovi izkušenj, svoj ne preveč slabo: D) Za 3D strukture antene, za mene, je najboljši XFDTD! (Hej, potrebujem čas domeno analiza). Altought mnogi drugi pravijo HFSS ali CST še vedno najboljši .... odvisen od vaših potreb, mislim,

hi, mislim, da vsak je primeren za nekatere uporabe, ansfot oblikovalec za FSS, cst za 3d uporabo, HFSS več hitreje, vendar zahtevajo veliko pomnilnika

je odvisna od tipa antene wat u, ki želijo, da simulira ... ravninski kot antene lahko uporabite u IE3D .. Jaz ga uporabljajo za mojo pifa antene .. res dober

če je antena planer, vam priporočam, Designer Ansoft (MOM), je hitro in natančno. za 3D antene Ansoft HFSS je dobro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back