kabel izgube

A

alqasim

Guest
V koaksialni kabel, ali obstajajo kakršne koli povezave med dolžino kabla in izgube, mislim pa razmislek koeficient imajo vpliv na kabel izgub

Da.Izguba kablov v dB / m, tako dolžina faktor.Tudi razmislek izgube v odvisnosti od obremenitve in impedance impedanca kabla.

Dodano dušenje ima več sestavnih delov, vključno z vodnikom in dielektrične izgube, kot tudi izguba zaradi odraža moč (ki jo opisuje odsev koeficient).

Dobesedno odgovor je, da vstavljanje izguba ni funkcija za razmislek koeficienta (ker vstavljanje izguba tudi dodatne sestavine).

Da, obstaja povezava med Reflection Koeficient Γ izida

Razmišljanje koeficient Γ = (VSWR 1) / (VSWR 1)

Missmatch Loss (dB) = 10 * LOG (1 Γ ˛)

Ali obstaja možnost, da bodo izgube manj za več, odvisno od dolžine kabla VSWR (govorim o isti tip kabla in frequancy)

Cable vstavljanja izgubo povečuje z dolžino.Večja VSWR večji razmislek izgubo.

Mislim, da bi ena Naučiti razmere, v katerih bi izboljšanje VSWR za daljši kabel dajejo videz nižje skupno izgubo, vendar pa to ni normalno stanje.

Želim postaviti vprašanje na ta način, če delam na 200 MHz val dolžina je 1,5 m, tako da dolžina vala pol bo 0,75 m.

Če imam dve koaksialni kabli 30 m in 28,15 m oziroma, bo izgubo kabel za 28,15 biti višja od izgubo kabel za 30 m.Imam prav?

Valovne znotraj koaksialnih ni isti kot v prostor, tako da ni c / f.
Coax so "faktor hitrosti" (0-1), kar pomeni, da val hitrost manjša od "c", hitrost svetlobe.Od kar vem, je treba valovne se izračuna na ta način.

Če imate dva enaka, koaksialnih, delo v zvezi z isto obremenitev, na isti frekvenci (in pasovne širine), bo slabljenje višja v daljši koaksialnih (več dB / m mislim)

(Popravite me, če mislite, da sem krivičen)

Citat:

Če imam dve koaksialni kabli 30 m in 28,15 m oziroma, bo izgubo kabel za 28,15 biti višja od izgubo kabel za 30 m.
Imam prav?

hvala za vse udeležbaCitat:

Cable izguba je v bistvu neodvisen od impedanca ujemanje frekvence vzdrževanega (približno sorazmerno s squareroot frekvence) in dolžino sorazmerno dušenje.

Morda bi preučila vaše merjenje setup.Če ni pravilna, bodo rezultati tudi nepravilno

Poleg odvisni od pogostosti in dolžine, je kabelska izgube odvisna od usklajenosti med impedanca kabel in priključek.

prepričani, da gre za dolžino kabla .. to spremembe, vendar, če želite uporabljati standart vrednost izgubo; morate jemati 0,22 dB / m za koaksialne.

Kot je navedeno v zgoraj post sem izrazil svoje stališče, če sem narobe plz pravilni me.The kabla lastnosti, ki jih proizvajalec zagotavlja največjo frekvenco delovanja kabla.Tako bi lahko valovno dolžino in dolžino kabla, vendar so se glede na splošno, če določa, da je kabel, ki delajo za točno določenih presledkih, kot je delo za mala kot tudi velika dolžina kabla samo izgube, se bo razlikoval z dolžino.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back