JTAG, Keil uVision4, LPC2103

E

edygun

Guest
Zdaj delam z NXP LPC2103 ARM7TDMI in Keil prevajalnik uVision4. Moram storiti debugging na svoje krovu, sem poskusil z uporabo ISP (RS232 port) na programu pomnilnika flash, deluje. Ampak moram storiti več, eno-odskočna in ocenjevanje spremenljivk. Mislim, da rabim JTAG. Imam EPI-MAJIC in tudi Atmel SAM-ICE JTAGs tukaj, vendar nisem prepričan, ali lahko uporabim te JTAG orodja. Kaj pa ti misliš? Ali je mogoče uporabiti JTAG z OpenOCD + GDB? Ali poznate druge možnosti? Kaj pa JTAG od Keil? ULINK2 Debug Adapter ali ULINKpro Debug in Trace Unit? Jaz sem, ki se nahajajo v Indoneziji. Kako lahko dobim orodje v najkrajšem možnem času? Ali so na voljo v Singapurju ali celo Indonezija? Ali imate prodajalec / prodajalcu priporočilo? Najlepša hvala!

Lahko se obrnete keil.com .... imajo podružnice, kjer lahko ladja lahko zahteva ... imajo podružnice v Indoneziji in Singapurju

Hvala za hiter odziv. Med čakanjem na Keil stvari, ki prihajajo: (1) Ali obstaja možnost uporabe EPI-MAJIC ali SAM-ICE JTAGs ali preprosto domačo JTAG? (2) Kaj pa z IAP (in-application programming) funkcija v napravi LPC21xx? Če želite zagnati test app v RAM, za lažje posodabljanje med razvojem kodo? (3) Kaj pa Embedded-ICE funkcijo debug vgrajene naprave LPC21xx? Je kdo, ki ima izkušnje pri uporabi te funkcije še? Hvala vam.

Hi, ste rekli, ki ga uporabljate uVision4. To orodje je odličen simulator za LPC2103 izvaja. Uporabite lahko sledi funkcionalnosti, ker vse teče v SRAM in se simulira. SAM-ICE je Segger J-Link namenjen naprave Atmel. U-Link je od Keil in deluje z Keil samo. Če lahko dobite redno J-Link, ki deluje z Keil, IAR, GNU .... Le nekaj izrazov, da bi vam nekaj za Google. HTH, Bob

Hvala Bob. Ja, to pomaga, saj je to prvič, da sem uporabo Keil in LPC21xx napravo. Seznanjen sem z IAR in se uporabljajo GNU orodja včasih. Jaz sem preizkušanje in razhroščevanje I2C in SPI komunikacijo s perifernimi napravami (varni pomnilnik in RFID reader), je potrebno tako strojno emulacijo. I prenesli programski paket od [url = http://www.segger.com/cms/jlink-software.html] SEGGER Microcontroller - Embedded Solutions Software - Download [/url] in more povezati z LPC2103. Jaz lahko preberete vsebino ARM register, vendar ne more brati / pisati v pomnilnik. Sporočilo o napaki, ko je navedeno: ****** Error: SAM-ICE se lahko uporablja samo z napravami, ATMEL ni bilo mogoče prebrati spomin. Še vedno sem poskušal najti katero koli drugo uporabo računalnika, ki imajo dostop do LPC21xx napravo preko JTAG SAM-ICE. devkitPro, OpenOCD, Yagarto,. . . Vse bolj predlog, bi bilo dobrodošlo. . . Hvala vnaprej.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back