Izpeljava frekvence cutoff z nizko prepustnega filtra

B

billybud

Guest
Kako izpeljati formulo za frekvenco cutoff od drugega reda nizko filter mimo? je preprost dvostopenjski RC filter, vendar, ko gre za izpeljavo frekvence cutoff lahko enačbo i obraz s kompleksnimi extraordinariliy (vsaj zame), kdorkoli izročiti predlog? (Lahko tudi povezava do teh izpeljavo?) Hvala vnaprej

Ja, to ni enostavno - vendar, precej enostavna. Uporaba kompleksne funkcije prenos (2. reda) in izračunati velikosti. Nato je obseg enak 1/sqrt (2) in rešiti za w. Ampak jaz ne priporočam ta postopek lahko povzroči boste naučili, ne preveč. Zato je normalno in klasični pristop je uporaba tabel v učbenike (računalnik, pridobljene na podlagi podatkov pole) ali filter programov simulacijo.

najlepša hvala LvW žal moram izpeljati formulo ročno, in bom hvaležen, če mi lahko pomaga v zvezi s tem. i izhaja prenosne funkcije, ampak jaz ne more rešiti za w (postane preveč zapleten) Ali imate priporočilo? Kje lahko najdem primer izpeljave? hvala vnaprej

Na žalost sem moral izpeljati formulo ročno, in bom hvaležen, če mi lahko pomaga v zvezi s tem. i izhaja prenosne funkcije, ampak jaz ne more rešiti za w (postane preveč zapleten)
Če sta oba RC fazi ločena drug od drugega, da ni preveč zapleteno (ločitev pomeni, da je prvi RC fazi ni naložen po 2. stopnji, ker buffer je vmes). V tem primeru boste preprosto pomnožite two prenos funkcij 1. Da bi, kot so: H (JW) = 1 / (1 + jwT1) * 1 / (1 + jwT2). Tako boste dobili prenos funkcije 2. reda. Potem lahko, velikost lahko dobijo s loči realni in imaginarni del, v tem zaporedju. Predvidevam, da ste seznanjeni s pisanjem velikosti kompleksnega izraza. Kot naslednji korak je ta obseg enak 1/sqrt (2), ki vodi do 4. enačbo vrstnem redu. Vendar pa boste imeli srečo, ker ta enačba vsebuje samo še eksponenti (m ^ 2 in w ^ 4). Torej jih lahko nadomestite w ^ 2 = x kar enostavno enačbo 2. reda, ki jih je mogoče rešiti z uporabo klasičnih pristopov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back