Izboljšanje Treperenje v tokokrogih PLL

C

Chris Jones

Guest
Halo guys, sem se spraševal, če je kdo vedel odgovor na to splošno vprašanje?

Lets reči imam fazno zaklenjene zanke vezja.Ima EXOR vrat, ki sprejme 1.024MHz feedback frekvence.EXOR gre za nizko filter prelaz in nizkoprepustni filter vozi napetostjo krmiljeni oscilator.Proizvodnja VCO je 32.768MHz.32.768MHz je razdeljen glede na vrsto D-type bistables in se nato nazaj v EXOR.to je 1.024MHz je bilo že omenjeno.

Vse to zgoraj tovarna šele lep.

Jaz sem dajanje drugo 1.024MHz signal v EXOR in to zmanjšuje Treperenje bit.

Moje vprašanje je:

jaz bi dobili manj tresenja, če sem rabil večji feedback frekvence?

Vhodni rob stopenj detektor zadevo faza več
, kot je samo frekvenco.Čeprav pogostost operacij je lahko višja let
filtrirate stvari bolje.Morda boste prav tako želeli biti videti
na ponudbo in kakovost tal v vašem delilnika verige in
faza detektor.

Ali ste pogledal na referenčno frekvenco za notranje
Treperenje (recimo, z zaklepanjem na dvižnem robu in B-odložena
"Obseg način gledamo na drugem robu več ciklov kasneje)?

Absolute Treperenje meritve na klopi lahko težke;
lahko veliko naučimo od gledanja na stvari na "prispeval
Treperenje "posebej, če imate razumno nizko dohodne Treperenje
četudi.

Odvisno kaj misliš s "Treperenje".Če ste zaskrbljeni zaradi pS od trepetanja, potem je odgovor da ... višje reference frekvence bodo pomagali - vendar ne zaradi razlogov, ste verjetno pomislili.Imate 32 Mhz oscilator.Vi ste tako po 32.To pomeni, da ste dobili izhod iz delilnika verige vsak ~ 1 nas v času.Torej vsak 1 nas, svoje EXOR vrat je dajanje neke vrste impulz v Niskopropusni filter.To lahko traja več impulzov, morda 50 od njih, da občutno spremeni napetost na kondenzator z Niskopropusni filter.

Torej, lets reči nekaj perturbs vaše VCO.To bo 50 x 1 = 50 uS uS pred vašimi zanke preselil ven in popolnoma popravljena za motnje., Ki omogoča veliko "Cvrkutanje" v dejanski obseg proizvodnje VCO.Če imate redne hrup motnje (kot preklapljanje regulatorja napetosti), vaš VCO / PLL bi se preganja svojo rep vse čas in never poravnavo ven.

Tako s povečanjem referenčno frekvenco, ste znižanje delitelj razmerje in s tem zmanjšuje krmilni zanki mrtvega časa (transport lag, če želite, da se tehnične), in vse bo delo malo bolje.

Ampak ste res niso pojasnili, kaj počnete.Je VCO zelo stabilen (kot kristali ali žaga oscilator), ali pa je skakanje po vsem mestu.Je referenčna frekvenca vhodne bolj ali manj stabilna kot VCO.Moraš skrbno izbrati vaš PLL pasovne širine na podlagi tega, kako boste odgovorili na to vprašanje.

Rich
Maguffin Mikrovalovna LLC
www.MaguffinMicrowave.com

Hi,
Šele pustiti veš VCO ni skakanje po vsem mestu.To je zelo stabilna, kot je bilo pravkar gledamo na način, da bi bilo malo bolje.

Imel sem občutek, da niti pogostost bosta večja zmanjšanje tresenja.Im ne pričakuje čudežev le manjše izboljšave, in res je bilo hipotetično vprašanje.

V svoj sistem glavni 32.768MHz časovno bazo je, ki jih državljan-750V VCO CSX, napetostno krmiljeni kristalnega oscilatorja.To je precej stabilna.

Trudimo se, da izboljša stabilnost z vbrizgavanjem proizvodnja OCXO v PLL verigo.Moji testi kažejo, da določene frekvence ostajajo deljena stabilen veliko dlje časa, ko smo to.

No, upam, da se zavedaš, da 32 MHz signal, ko se deli z 32, bo "look", kot da ima nižje trepetanja, vendar je popolnoma enak Treperenje le deljeno z 32!Nasprotno, poveljnik uro pri 1 MHz bo vaš morali biti veliko bolje kot 32-krat tako dobro kot 32 MHz oscilator za vas, da lahko za zaklepanje dva skupaj in dobili vseh izboljšav.

Z drugimi besedami je to, če vaše 32 MHz oscilator je faza hrupa -120 dBc / Hz pri 1 KHz offset, za izboljšanje tega z zaklepanjem za 1 MHz oscilator, da 1 MHz oscilator je bolje imeti fazni šum veliko boljši od - 150 dBc / Hz pri 1 KHz offet.To je zato, ker PLL bo deloval kot multiplikator frekvence X32, ki je 30,1 dB degradacijo hrupa faze (20 * LOG 32 = 30,1 dB).
your 1 MHz oscillator is indeed much more than 30 dB better in phase noise than your 32 MHz oscillator, you can try to improve things by phase locking the two together.

Torej,
če imate 1 MHz oscilator je res veliko več kot 30 dB bolje hrupa fazi od vašega 32 oscilator MHz, lahko poskusite izboljšati stvari, s fazno za zaklepanje se oba skupaj.Potem ste igral s PLL zanke pasovne širine nadzor, da bi dobili stvari ravno prav.

Lahko bi poskusil dodati velik kondenzator, kot 47 tantal uF, desno pri 32 MHz VCXO je preddvorne pin, in videli, kaj se zgodi.

Skupni uporabi PLL in pasovne širine je izboljšati hrup blizu VCO za prevoznika (morda v okviru / - 20 KHz prevoznika frekvence) z zaklepanjem večjo frekvenco VCO za zelo stabilno nizko frekvenco XTAL oscilatorja.Vendar pri višjih frekvencah offset, kjer je brez fazo delovanja VCO je hrupa bo bolje kot v fazi hrupa XTAL ko razgradi z učinkom množenje 20LogN, zaprete iz PLL pasovne širine za nadzor in pustite VCO prosto gibati.Torej, na običajno 200 KHz, vaš PLL nima učinka na VCO več.

47uF na oskrbo VCXO?Hmm zveni kot ideja.Mogoče bom poskusil, da v določenem trenutku in videti, kaj se zgodi.

biff44 napisal:

...
vaš glavni uro pri 1 MHz, bo treba veliko bolje kot 32-krat tako dobro kot 32 MHz oscilator za vas, da lahko za zaklepanje dva skupaj in dobili vseh izboljšav .....

Jaz sem ob predpostavki, nekaj podobnega silicija bipolarno nizek fazni šum kristalnega oscilatorja na 1 MHz.

Kar zadeva 47 uF, vem, da je velik, vendar v nekaterih primerih fazni šum bo vaš bistveno izboljšati.Še posebej, če ste govoriš z nizko hitrostjo prenosa podatkov sisteme ali radarjev, kjer blizu hrupa fazi je ključnega pomena.Problem je, da večina regulatorji napetosti samo čiščenje DC hrupa v 20 KHz ali tako regijo.Do takrat, ko prideš do 1 MHz, vsi so precej iz valovanja zmogljivosti zavrnitve.Za ogled potrebujete pasivno RC filtriranja, kot tudi dober nizkonapetostni regulator hrupa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back