IR (infrardeče) na RF (radio frequency)

P

pete

Guest
Hi! Jaz sem eksperimentirati z daljinskim upravljalnikom PIC za daljinsko upravljanje vrat. Z uporabo IR se lahko interferred s svetlobo od sonca ali od vozila samega. Torej, samo da se pozanima, če bom lahko nadomestijo IR oddajnik-sprejemnik enot v PIC z nizom radijski oddajnik-sprejemnik brez spreminjanja kode na PIC? Obstajajo AM in FM 3-pin oddajnik-sprejemnik ICs za PIC. Ali so te neposredno zamenjavo IR (Tx-Rx), ne da bi spremenili PIC kod? Če je tako, lahko vsakdo izročiti mi ustrezno IC RF? Hvala ...

hi,
Ali so te neposredno zamenjavo IR (Tx-Rx), ne da bi spremenili PIC kod? Če je tako, lahko vsakdo izročiti mi ustrezno IC RF?
na splošno, ja. Večina IR sistem imajo nizek baud, tako dolgo, kot lahko vaše RF modulov spopasti z njo (mislim IR baud je navadno 2400) potem pa "naj bi" v redu. Čeprav RF moduli ne dobijo veliko motenj. Kaj protokoli uporabljate za vaše kom? Presenečen sem si rekel, IR lahko pride do motenj pred soncem. Po mojih izkušnjah, medtem ko je omejena v obsegu, IR remotes zdi, da so bolj zanesljivi, zaradi 38Khz modulacije. Kaj IR sprejemnik modul uporabljate? Če ne veste o IR, iskanje google za "RC5 Sony". Njena standardni protokol za daljinsko upravljanje IR, theres veliko info, kode, in diagrame, okoli. BuriedCode. [/Quote]

Mislim, kaj mislim, je IR trpi občutljivost problem, ko deluje v prostem zaradi sonca in žarometov iz vozila. Mogoče treba pravilno filtriranje in usmerjenost IR sprejemnik. Am z uporabo IR sprejemnik iz TV. Ne vem, svojo blagovno znamko cuz sem ga dobil od junk TV motherboard. Ampak, sem se moj um. Moram zapreti vrata, ko je avto že notri. Bom imel problem z IR, saj ga takrat sprejemnik IR je na hrbtni strani mojih IR oddajnik. Torej, je bolje uporabiti radio, recimo 434Mhz AM, ki je na voljo v Rentron-TWS-434 in RWS-434. Hvala za odgovor in vse pripombe, je dobrodošla!

hi lahko uporabite PTC (TM) IC PT2261 & PT2271 par. h ** p: / / www.princeton.com.tw/ iskanje encooder / dekoder Ta uporaba IC za zaklepanje vrat in odprta v App avto. z UHF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back