instrumentacija ojačevalniki vs razlika ojačevalniki

U

uoficowboy

Guest
Hi - Imam aplikacijo, ki prihajajo gor, kjer bi rad za merjenje napetost na shunt upor. Želim tleh sklicujemo izhod. Vhodna napetost bo dokaj majhen in bom potrebujejo dobiček nekaj podobnega 100 na njej. Tam bo pomemben skupni hrup mode od vhodne napetosti. Moje razumevanje je, da je standard obeh tokokrogov za to so bodisi razliko ojačevalniki (recimo jim "DAS") ali instrumentov ojačevalniki (MRS). Lahko kupite tako kot IC, ali jih graditi z op-amperih poveže in uporov. Ali lahko kdo primerjati in kontrast, kako oba vezij opravljajo? Moje razumevanje: Das imajo manj sestavnih delov, vključno z manj sklopov ujema upori Lažje je določiti dobiček iz MRS (en upor, vs two ujema uporov na DAS) IAS ima boljši skupni način zavrnitev (zakaj je to sem že slišal? rečeno) IAS ima boljši bandwidth (je to pravica? je malo ugibati na moji strani, ampak z dvema pridobili fazah bi mislim, da bi bilo res) Kaj še? Ali imeti eno boljših PSRR? In kdaj je smiselno graditi svoj DA ali IA z Organizacijo ameriških držav in upori, namesto nakupa predpakiranih eno? Najlepša hvala!

Hi Razlika ojačevalniki in Instrumentation Amplifers opravljajo isto operacijo s praktično enako zmogljiv (CMRR in PSRR). Vendar, Instrumentation ojačevalniki dajejo veliko boljšo izolacijo, saj so buffered vhodnih signalov. V vašem primeru, da ste povezavo shunt upor z DA ali IA, tako da boste verjetno potrebovali nekaj izolacije. Brez ustreznega izolacijo, se lahko vaše rezultate lahko narobe. Če pogledaš na vezje DA boste sebi nekaj uporov, ki ustvarjajo povratne informacije, provinding svoje "Razlika ojačevalnik" značilnost. Ko se povežete kaj za DA, da spremeni svojo značilno rahlo (Kirchhoffovi zakon), ustvarja nekatere napake pri merjenju. V IA, so izolirani vhodi, in ta napaka ni nič. Če je mogoče uporabiti predpakiranih IA ali DA. Je smiselna le za izgradnjo IA ali z DA opamps in uporov, ko nimate dostopa do predpakiranih vezij.

Naključje je sam sprašuje isto zelo dobra vprašanja pred kratkim ...... Jaz lahko predlagam ceno in PC sveta nepremičnin. Generic amperov Op je lahko cenejši, vendar je treba več komponent okoli njih. Trenutni shunt Pred kratkim sem v delo na vezje je v tla poti, tako da razlika do GND tako poceni generičnih op amp kot LM358 deluje ven ok. V tem primeru IA čip na morda 10x ceno, koliko boljši bi bil rezultat? Če shunt je v veliko strani, sem lahko še vedno uporabljajo LM358? spec pravi "Diferencialna vhodna napetost razpon enako napetost napajanja", tako da morda da, če je LM358, ki jih je enako visoke napetosti strani, a vidim, na primer vezja s IA čipov ........ hvala fcfusion, vidim, za stranske shunt hi, da bi bili izolirani vhodi IA amperov zelo zelo koristno in potrebno.

Uporabljam AD620 instrumenation ojačevalniki, imajo pin-trak konfiguracijo, ki ne uporablja zunanjih komponent za A = 1 in (če se spomnim pravilno), nekaj drugih nastavitev pridobili. Cena je lahko več kot jellybean op amp, vendar to ni preveč nor.

Integrirani ojačevalniki instrumentacije, so na splošno boljši v smislu CMRR in PSRR, vendar obstajajo tudi precejšnje razlike med vrstami. Preverite podrobnosti specifikacije. AD620 je dober standard za nizke signale napetosti, npr shunt za merjenje ali termočlen pridobitve. Diskretni modeli ojačevalnik instrumentacije večinoma trpijo zaradi slabe usklajenosti upor in TC sledenje. So edino smiselno z zmanjšano natančnostjo ali zahteve za posebne namene, uporabo visoko uporov natančnosti.

Sem prej napisal z uporabo LM358 za tekoče amp shunt, shunt upor 0.005Ohms sem sedaj, ki imajo težave s tem z novo zasnovo, Forward pretvornik, z uporabo UCC3845, bi trenutni impulzi se približno 10uS. (Fc krog okoli 112kHz) Gain Bandwidth je zdaj manjka z LM358. Najdeno Imam MCP6022, svojo briljantno! delo dobro! To je kul, ker je njegova kupi cenejše od AD620 ali INA114.

Če vas zanima samo optimistične trenutno funkcijo občutek je posebnost dele za to, kot tudi, z veliko višja kot normalno območje common-mode.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back