impedance z večjo frekvenco

S

shshprsd

Guest
Jaz sem načrtovanja za 2 GSPS trenutno volan DAC v 130 nm tehnologiji, kot po specifikaciji želim 50 dB za SFDR upto 666Mhz (33% frekvenca vzorčenja). Na podlagi zahteve sfdr bomo potrebovali 1,6 M Ω impedance proizvodnje za tekoče virov (za 50 dB SFDR). Jaz sem z uporabo Nmos trenutni vir + cascode tranzistor stikalo + tranzistor + cascode stikalo. za izboljšanje proizvodnje impedance sedanjih virov. v tej sestavi se je povečala impedance pri nizkih frekvenc, vendar pri visoki impedance frekvenca je še vedno nizka. Včasih sem veliko swing cascode tokovna zrcala za izboljšanje impedance, ampak ti vse tehnike daje dober impedance pri nizkih frekvencah. ne kakršen koli način lahko dobim 1,6 M Ω izhod 666Mhz upto impedance?

Ni jasno, kako zahteve za 50dB SFDR ukvarjajo z določeno impedanco 1.6MOhm. Tipična obremenitev visoke hitrosti sedanje DAC - 50Ohm upori. SFDR se lahko zmanjša s spremembo (proizvodnja | | obremenitve), impedance odvisno od amplitude / code. Mislim, da je treba preračunati vas spec zahteve v tem pogledu.

naša obremenitev je tudi razlika 50 Ohm neposlušnosti, Za izračun sedanje zahteve vir impedance smo z uporabo matlab model ob upoštevanju neusklajenosti sedanje vira, nameščena v skupnem centroid. ampak za razumevanje imamo reference za raziskovalne naloge "SFDR pasovna širina OMEJITEV za visoke hitrosti visoke ločljivosti TEKOČI volan CMOS D / C PRETVORNIKI." Tam govori o izhodni signal, odvisen nelinearnost uvedli v proizvodnjo impedance, omejevanje pasovne širine signala. odvisno od nobenega od sedanjih virov in SFDR zahteva on predlaga impedance kot potrebni, Rimp = N * Rl * (1 +2 Q) / (4 * Q), tako da je naša segmentirana arhitektura (4 +6), tako da ni sedanjih virov N = 15 255 = 270; Rl obremenitev upor 50 ohmov. Q, ki je amplitudno razmerje 2. harmonike na temeljna sestavina. tako da, če se zahteva SFDR je 50 dB, Q pride na vrsto za 10 ^ -2,5 dajanje teh vrednosti v zgornji enačbi daje Rimp = 1,060518 M Ohm. ampak to vrednost tudi nisem dobili upto 666 Mhz, dobili le 7,5 * 10 ^ 5 ohmov.

Enačba za Rimp define impedance posameznih tokovni izvor. Skupaj DAC izhodno impedanco je zato Rimp / N = 1.06MOhm/270 = 3,9 kOhm. Ali se strinjate?

Saj ne bo dosegla niti 3k velikosti izhodne impedance pri 600 MHz ob upoštevanju običajne bega vozlišče + pin kapacitivnosti.

ja se strinjam, ko vse trenutne virov, kot so na impedance lahko doseže do 3 K., vendar so vsi viri niso na ves čas, ki je odvisna kodo. V nekaterih dokumentih o tem razpravlja, tako da so brez virov gre za povečanje. tok iz enega vira, bo trenutni razkorak med obremenitvijo upor in vzporedno kombinacijo drugih povezanih sedanjih virov. to je vzrok za zmanjšanje SFDR. Tako bi dosegli visoko vzporedne impedance sedanjih virov compaired na tokovni vir. zato je treba imeti visoke izhodne impedance posameznih tokovni izvor.

... Jaz sem z uporabo Nmos trenutni vir + cascode tranzistor stikalo + tranzistor + cascode stikalo. za izboljšanje proizvodnje impedance sedanjih virov. v tej sestavi se je povečala impedance pri nizkih frekvenc, vendar pri visoki impedance frekvenca je še vedno nizka. Včasih sem veliko swing cascode tokovna zrcala za izboljšanje impedance, ampak ti vse tehnike daje dober impedance pri nizkih frekvencah. ne kakršen koli način lahko dobim 1,6 M Ω izhod 666Mhz upto impedance?
Kot je nekdo opozoril, da si bi moral zmanjšati prispevke MOSFET kape, da vidite, kaj prispeva najbolj osnutek proizvodnje podružnice bi bilo koristno.

56_1300082809.jpg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back