Imam problem z mojim oscilloscope.help me

E

engineser

Guest
ko se mi je obesil Chang OS-620 Osciloskop deluje v celozaslonskem načinu, gre za polovico zaslona.doesnt in pojdite na full screen again.Can kdorkoli pomoč mi?

ps: imam shematskimi z osciloskopom

Če ste lahko bolj specifične, kot vsebovati fotografijo, naj pojasni, kaj je problem.Tudi če lahko objavljajo shematično v PDF bomo lahko ponudili nekaj nasvetov.

Če je slika gets manjših in zameglila to lahko povzroči zmanjšano visoke napetosti.
Zmanjšanje vertikalne velikost je lahko problem z navpično amp (isto kot za horiontal).Če sta vertikalna in horizontalna velikost prizadetih preveri napajalnik, ki hrani deformacija ojačevalniki.

Jpeg1 je slika na zaslonu, ko je Osciloskop deluje popolno screen.When celoten zaslon gre za polovico zaslona, to postane, ker isshown v jpeg2.
Hvala za vašo pomoč res cenim.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Ta problem je treba dokaj enostavno določiti.

.

Če pogledaš na shemo vezja, ki jo boste opazili, da sta obe vezja so enaki (CH1

in CH2) pred-ojačevalniki do rdeče proge..

Od tam se signal pride komutirana (CHOP način za počasen nagradnim & ALT način za hitro horizontalno nagradnim) če sta obe poti v uporabo. Blok označena z modro zagotavlja preklapljanje signalov.where you are losing amplification on one side of the differential stage.

Torej, tvoja krivda je najverjetneje v končni fazi,
če vertikalni amp
ste izgubili ojačanja na eni strani z diferencialno stopnjo.Končni tranzistorji pogosto traja precej vroče in so lahko heatsinks na njih.Tvoja napaka, da me sliši, da se toplota povezana, če je tranzistor ne saj začne segreva.Obstajata dva načina, da gremo o tem: (po zagotoviti vse ponudbe napetosti so pravilne)
in turn as soon as the fault appears.

1 / Uporaba v vezju lahko zamrzne, Špricati vsako od tranzistorjev
pa takoj, ko se napaka pojavi.Počakaj sekundo ali dve med tranzistorji, da vidim, če je napaka počisti.Krivda maj jasna, ker zamrznitvi tranzistor bo ponavadi zmanjša uhajanja toka v pomanjkljivem tranzistor, dokler se temperature spet.Če se vrne, če normalno delovanje zamrznitev transistorja,
morate odstraniti, preveriti in nadomestiti, če je potrebno.Se zaveda, je lahko test dokaj normalno o Ohm meter in ko se ohladi izključite iz vezja.I pogosto uporabljajo nekatere toplote iz Lemilo (nekdo vam lahko pomaga),
medtem ko so preverjanja na tranzistor.Preveri čezmernega uhajanja med zbiralcem
in oddajnik, ki je najbolj verjetno, da bodo prikazali.Če ste v dvomih,
zamenjajte napravo.

2 / Ground CH1 / 2 vložke in postavite vert nadzora obeh kanalov v centru položaj in XY načinu.Naslednji ob merjenje napetosti v končni fazi, bi morali imeti možnost, da vidite, katere polovica je okvarjena.DC napetosti na vrh tranzistorji morajo biti zelo blizu tistim, ki se na dnu.Napetosti gredo na CRT mora biti zelo blizu ničli brez krivde.Ima napako, bi morali videti, a DC nadomestiti na eni od CRT tablico povezave.

Ob drugo področje za preverjanje signalov z uporabo cal-out skozi to fazo, je lepo.

Ravnati se zamrznejo metoda bo hitreje.Tudi pregledati vozilu z magnifier, da poskrbite nimate suhe Spajate sklepov v tem oddelku.

Imam isti problem z mojim os 620 z visoko napetostjo, je prenizek, in poudarek je narobe, horizontalnih amplitude je kratek, in stvar, ki je na nizki napetosti napajanja ...Upam, električni shema pomagajte mi prosim thaks vnaprej.

Žal mi je za mojo slabo angleškem jeziku in je belgijske ljudi

I am pošiljanje.Če boste imeli težave pri odpiranju datoteke o,
daj mi tvoj e-mail adress.so, da bom poslati schema prek e-pošte.
Moj e-mail naslov: engineser (at) msn.comDoda po 42 minut:samibel wrote:

Imam isti problem z mojim os 620 z visoko napetostjo, je prenizek, in poudarek je narobe, horizontalnih amplitude je kratek, in stvar, ki je na nizki napetosti napajanja ...
Upam, električni shema pomagajte mi prosim thaks vnaprej.Žal mi je za mojo slabo angleškem jeziku in je belgijske ljudi

Upam, da mi nekdo lahko pomaga ...i isto osciloskopa in ga nenadoma ne daje nobenih sledov ...ko vklopim Osciloskop ni izpis čeprav LED indikator je na ...bi lahko nekdo pomoč mi?

Moraš priti z ročnim in preveri vse napetosti, ki jih je napajalnik.Eden izmed teh se bodo uporabljali za pogon visokonapetostnih oddelku, ki zagotavlja potrebne napetosti za CRT na delo.

smo prenesli shematično in študiral je ...se zdi, da je 1.9KV dobava v CRT ...Jaz šele življati a ZMM z max obravnavo 1000V ...Ali obstaja način, da preskoči prilagoditvi 1.9KV dobava ...prav tako bi bilo možno, da od mojega Osciloskop nima izhoda na CRT intenzivnost prilagoditev upor je razbito / uncalibrated?

Za merjenje 2kV da upor z delilnikom 10Mohm (boljša je 3x3.3Mohm) in 100kohm uporov.Uporaba 20V območju.
Pred izdajo katere koli prilagoditve ukrepom vse ponudbe napetosti.Prav tako morajo biti znotraj 10% nazivne vrednosti.Ukrep tokokrogov napetosti in našli odstopanja od pričakovanih vrednosti.

Tukaj je hitri test, da preverite, če ste HT in grelni napetosti prisotne na cev.Obrnite se na intenzivnost glede na obseg in Znižuj koli graticule osvetlitev na zaslonu.Potemnite sobi.Preklopi na obseg.
.

Po približno 10sec stikalo za obseg, medtem ko gledajo na zaslonu.
then you have a very good chance that the HT (-1.9kV in your case) and heater voltages are present.

Če opazite kakršne koli navedba rahel flash na CRT
potem imate zelo dobre možnosti, da HT (-1.9kV v vašem primeru) in grelni napetosti so prisotni.
Moram popraviti veliko področij uporabe v preteklosti s prejšnjo družbo in ta trik me rešil veliko časa z mrtvimi CRT problemov.

Si lahko zaljubljen z brisanjem problem.Pogosto blanking nadzor dobil je HV kondenzator ali dioda ne v DC obnova vezja tako uničila pramena.

Morda boste morali drugo področje za spremljanje blanking kontrole impulzov.

Imam označeno stvari bi najprej preveri na diagramu.

Preverite vse dele označene z rdečo Bloki za odprto vezje ali kratek napak.

hvala za pomoč ...sem ugotovil, da je varovalka je bilo zlomljeno ...i in jo nadomestiti z osciloskopa spet delala ...čeprav sem še vedno vprašanje, kaj to-1.9KV naredim?...i ne more doseči pin za ukrep, ...čeprav sem prilagodila potenciometer da nadzor-1.9KV do Imam "uglajenost" izhod ...je to ok, čeprav mi ni ukrep, če je njegovo-1.9KV?

The-1.9kV se uporablja za pospeševanje elektronov na sprednji strani zaslona, kjer se udari ob phospor in glows.Katoda iz CRT mora biti bolj negativno wrt omrežje.Dodano po 4 ure, 49 minut:pregorjeli varovalka je lahko znak, da nekaj ni dobro in da je vezje črpa več sedanjih kot bi bilo zaželeno.The Fuse "ne spet čez nekaj on / off ciklov.

Boste morali počakati, dokler ni ponovno zaženite in iščejo neuspele ali leaky komponent.

Lahko uporabite merilnik, in preveri, da je tok, ki ga je dobro vezje znotraj rating za varovalko.Če je dober potem je lahko samo varovalko utrujenost povzroča okvare.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back