Image Processing On FPGA (ekstrakcija oblik iz obraza imge)

V

varunmalhotra

Guest
Hi guys

Delam na FPGA za ekstrakcija oblik iz slike obraza.zdaj za odkrivanje del projekta obraz, jaz sem z uporabo modalne barvo kože in imam to pogruntal, glede programske opreme ... ampak jaz sem clueless o tem, kako začeti načrtovanju VHDL kodo za to.Kaj upoštevati, da se upošteva .... kako oblikovati preskusni napravi, ki lahko pošljete sliko kot test vektor ... kako delati jaz jemati sliko kot vstopni (piko modre ali blok pametno) ... prosim moči neki nedoločni zaimek pomoč ..... vsaka knjiga za obdelavo slik na FPGA, bi bilo dobrodošlo.

Hvala

HI,

pls obiščite spletno stran:
http://www.hunteng.co.uk/products/ip/imaging_ip.htm

Lahko ti pomagam.

Hvala ..

HAK ..

imam dejansko na tem mestu pred ... ampak jaz sem še vedno zbegan ... ali imate kakšne druge interesente za isto vprašanje .... hvala za odgovore

OK ne panike samo še!

kakšno kodo imate .. Ali je to MATLAB ali samo C kodo. Glede na to bom lahko povedal, kako se selijo, da HDL za FPGA

Ker ste začeli iz nič, sem vam svetuje, da napišete nekaj fundemental kodo, so 2 pomembnih točkah, ki jih morate paziti, da:
1.za izračun teh del, tako selijo, da izračun HDL modul, kot seštevalnik ali multiplikator.
2.za tiste, podatkovne strukture v C kodo, prav tako selijo, da skladiščenje machanism v HDL, kot ram, FIFO, registra array.

Kakšne vrste kit FPGA uporabljate?Ali suppotr vgrajeni procesor ali ne?

Priporočam vam, da izvajanje vmesnik za kamero in mathmatical nalogami, kot so Vijuge, FFT, poleg tega, množenje itd requiored za predobdelavo v Hardware (VHDL / verilog).
Potem shranjevanje pikslov v SDRAM ali ram bloku, tako, da vgrajeni procesor lahko dostopate do njega
Končno s pomočjo visoki ravni jezikov, kot so C, lahko postopek datas, shranjenih v Ram.
ZA VSE ZGORAJ PROCES STE SE MORA FPGA BOARD, ki podpira EMBEDDED HARWARE in programske opreme BOARD.
npr XILINX MICROPROCESSOR RAZVOJ BOARD WITH EDK.

žal prepozno fantje odgovor ... šola še nikoli ni bila ta zasedena ...

tudi jaz sem ne uporabljate vgrajeni procesor FPGA.moja številka se bo v celoti v VHDL.
še vedno pristanišče odločil na krovu ... toda moj profesor mi je dal ALTERA CYCLONE 2 BOARD.Pristanišče CHKD ČE GA JE EMBEDDED PROCESSOR.tudi če je ne jaz sem ne uporabljate

Tukaj je, kaj jaz mislim.

Moj projekt je najti različne razdalje med kotičke oči, med 2. oči, med nos in usta itd

1.i am gonna izpisek obraz iz slike pomočjo odkrivanja kožo.jaz sem z uporabo YUV barvnem prostoru.samo je 2 dodatke 2 odštevanje in enega za 2 razkorak., ki je premik operacije.

2.ko imam obraz, moje delo je najti oči v oči in najti kotičke v eyes.i mislih z horizontalnimi in vertikalnimi v sledovih, ki je dodajanje slikovnih pik vrstice in stolpca modro in risanja jih našli oči.

je, ki delajo v matlab. imam preizkušen to na 20 sprednjo stranjo pogled in da je 90% točna.

3.Potem sem se preselijo v iskanju nos in usta, ki jaz pristanišče pogruntal, kako se to naredi.Imam modul, da spremenite binarno nobene slike v matrični način, tako da lahko VHDL preberete.

VPRAŠANJE JE KAJ vrsto operacije, ki bi morali biti učinkoviti:

BLOCK WISE ALI PIXEL WISE

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back