IEEE754 sam natančnosti pretvorbe .....

W

watabe112

Guest
Hi everyone .... hočem vprašati ..... Kako pretvoriti 4-bitno binarno IEEE754 sam natančno ....... prosim ... bi lahko kdorkoli pomoč mi .... to je nujno za moje zadnje leto projekta .....: sad:

Ali res pomeni binarno 4-bit, z drugimi besedami, število med 0 in 15? Mislim, da miza je najbolj preprost način, da to acieve. Preverite format opis in število primerov v [url = http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_754-1985] IEEE 754-1985 - Wikipedija, prosta enciklopedija [/url]. Če želite napisati pretvorbo algoritem, to je skoraj tako enostavno

ja ..... mislim 4-bitni binarni ....... kaj misliš s tabelo, je najbolj preprost način ?........ lahko mi na primer .... ker Jaz sem precej novega o tej stvari ...... sem čisto zmedena o tem ..... moram napisati to v Verilog ........ rabim za pretvorbo 4-bit binarni v ieee754 eno natančnosti s plavajočo vejico v decimalno ....... IEEE754 plavajočo vejico, je 32-bitno binarno desno ...... Torej, kako moram storiti, da ..... lahko mi primer. ..... jaz pošteno to storiti hitro ...... prosim pomagajte mi ..... hvala

Nekaj takega,
Code:
 reg [31:0] fp; primeru (int [03:00]) 4'b0000: fp = {,,}; 4'b0001: fp = {,,}; ..... . 4'b1111: fp = {,,}; endcase

i že poskusil vaš primer .... vendar se zdi, da je skladenjska napaka ....... lahko razloži mi, o primer .... sem malo zmeden ......

lahko u pomoč mi s kodo .... lahko u izročiti mi vzorec popolne programe ..... ker moj program ne deluje ..... prosim .... hvala

še enkrat, če je vaš kodo, ki ste rekli, ne deluje?

Nimam program še ..... sem čisto nova ..... tudi jaz ne vem, kako to program ..... jaz sem samo prekopirate primer prej, da bi test izhod ...... vendar je skladenjska napaka ... prosim pomagajte mi ...... lahko prosim dajte mi celoten primer o tem, kako kodiranje ta program ..... ker nimam dovolj časa .... prosim pomagajte mi ...... hvala lepa .....

lahko kdorkoli prosim pomoč mi ......[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 08:48 ---------- Previous post je bil ob 08:20 ----------[/SIZE] [/ lahko COLOR] u razloži mi, o fp = {,,}; del ...... sem zmeden bit obstaja ....

Izračunajte znak, eksponent in delež vseh 16 števil in dal znak, bit na fp [31], eksponent na fp [30:23], in frakcije fp [22:00] za vsakega izmed njih.

kako izračunati, da .... lahko u izročiti mi primer ... ker .... kolikor jaz vem .... tega znaka je 1 bit, eksponent je 8bit in frakcija je 23bit ...... . Kako so izračunali, da iz 4bit binarno bi ....... razloži mi

Sliši se, kot da se ne posveča pozornosti. Si sploh prebral link objavljen v # 2?

nimam program še ..... sem čisto nova ..... tudi jaz ne vem, kako to program ..... jaz sem samo kopijo vaš primer, preden da bi test izhod ...... vendar je skladenjska napaka ... prosim pomagajte mi ...... lahko prosim dajte mi celoten primer o tem, kako kodiranje ta program .... . ker nimam dovolj časa .... prosim pomagajte mi ...... hvala lepa .....
Ah v redu, da zožuje problem domene. V tem primeru boste našli [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Time_management] to povezavo dober povzetek [/url].

hvala .. sem že prebral vse vaše komentar .. vendar se zdi, da sem še vedno nejasno, kako pretvoriti 4-bitni binarni v ieee754 standard plavajočo vejico .. kam 4bit binarno .. v eksponent ali mantise. . prosim mi lahko pomagaš .. u mi lahko pove primer o tem .. jaz cenim, da .. hvala lepa .. prosim

kam 4bit binarno .. v eksponent ali mantise
Obe področji sta, da se napolni z različnimi vrednostmi. lostinxlation že objavili predlogo, morate prav tako so ugotovili, na primer vrednosti 0 in 1 v wikipedia članek. Ob predpostavki, da lahko inštruktor vas vprašati, kako IEEE obliko dela, bi morali biti sposobni razložiti, vsaj načeloma, mislim. Ob razume, ne bi smelo biti problem, da izpolnite tabelo. Kot namig, preprosto morali preusmeriti pravico celo število (pričakujem nič) v delno polje mantise, dokler le najpomembnejše 1 je levo. Štetje premiki in ga odštejemo od 127, da bi dobili eksponent. I FeAl všeč z oznako pes za lov .

hvala .... Mislim, da imam idejo o tem ..... hvala vsem .......[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post dodana 03-03-11 ob 00:23 ---------- Previous post je bil 02-03-11 ob 22:51 ----------[/SIZE] [/ COLOR ] žal ... u mi lahko pove primer, kako se premika ...... v ieee754 enotno obliko natančnost ...... v eksponentni del ..... naj bi bilo 8-bitno binarno število .. .... kako narediti iz 4bit do 8bit ...... lahko u izročiti mi ... en primer o tem, kako izpolniti tabelo eksponent in mantise za 4bit dvojiško število ... samo en primer ... .. da bi me razumeli več o tem .... prosim pomagajte mi ..... hvala ...

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 00:26 ---------- Previous post je bil ob 00:23 ----------</span></span>
, na primer .... če imam 1011 vhod .... kako izračunati eksponent in mantise ....... za zastopanje v IEEE754 enotno obliko natančnost ...... prosim

Lahko nam kažejo kodo, ki ste jih do sedaj, in razloži, kje so obtičali ste? To bo brez dvoma pomagal. :)

Citiranje omenjene primere kot opomnik:
29_1299094983.gif
Zdaj imate 1011. To, da je treba preusmeriti 3-krat, "dokler ne le najpomembnejša 1 je levo". Daje eksponent 124 (0111 1100) in mantise za 011 0000 0000 0000 0000 0000.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back