HFSS pristanišče Opredelitev problema

A

abhi_kolkata

Guest
živjo,

Jaz sem poskušal simulacijo 30GHz Umetak (50 ohmov vrstico) krmijo Mikrotrakasta patch antene nad 0.35mm debel substrat (Dielektrična = 12,9) ter končno gnd in substrat (15x15 mm), z uporabo HFSS.wat treba dejansko pristanišču opredelitev z vsemi svojimi parametri (kot so: wave pristanišče ali pristanišča z lumped rešitev freq., št. z dne prehaja, mesh izpopolnjevanje, sweep vrste), za to structure.i tudi rad vedel wat bo odklon v tem primeru so izdelani iz enega (če i Fabrikovati isto).

PLZ delež ur mnenj.

v zvezi

abhi

živjo,

Mikrotrakasta pristanišča za opredelitev, kar potrebujete za izdelavo vaših struktura znotraj zračnega polje s širino okrog 10 * Mikrotrakasta line širino in višino približno 5 * substrat debeline.potem si define pristanišča kot celote airbox strani, ki uporabljajo pristanišča val.

rezultate je treba zelo blizu meritev sem naredil nekaj Mikrotrakasta filtri oglas meritvah rezultati so bili v bližini simulacijo,
z izjemo, da lahko pride do nekaterih dodatnih izgub.

S spoštovanjem,
Adel_48

Nikoli ne bo moj waveport iste velikosti kot del airbox.Vedno sem ga približno 6-8 krat substrat višine in širine 4-6 krat sledovih.Vendar je vse odvisno od substrata ga uporabljate (višji Dielektrična = prostor za manjše waveport).

Živjo,

za nizke frekvence polja so razpršeni tako široka in visoka vrata so potrebni.Za visoke frekvence, EM polje v Mikrotrakasta je koncentrirana v bližini proge in na substratu.To je grobo približevanje, vendar pri visokih frekvencah, je morda potreben za izvedbo manjših pristanišč, da bi se izognili multimoding, ki ni prisoten v stvarnosti.

flyhigh

Dragi flyhigh,

Mislim, da za tako visoke frekvence in nizke frekvence pristanišča področjih je približno enaka porazdelitev, in se osredotočajo skoraj Mikrotrakasta.vendar v zvezi s področji znotraj strukture se spreminjajo s frekvenco točno tako, kot si rekel.

s spoštovanjem,
Adel_48

To je Tutorial za HFSS Port (CPW)
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

halo vsi,

imam preizkušen zgoraj omenjenih geometrije z waveport širine = 5 * trace_width in višina = 5 * substrate_height.in vodenje drugih specifikacijami rešitev tipa> modal, integracija skladu z zvi in normalizacijo in ne de-Embedding in delta i = 0,02 in meshing natančnejše = 30% (v raztopini setup).

ali je to ok?in bo dal razumno dobro ujema s obdelane vezje?

v zvezi

abhi

i opredelila striple pristanišča kot širina in dolžina, H 5 * W.
na visoki freg.Rezultati so blizu planarnih EM, ampak na nizke freq.Imam zelo Ustrežljiv rezultatov.kako določiti pristanišče za trakastim.hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back